Mart-Jan Paul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Oudtestamenticus Mart-Jan Paul: "Tjarko Evenboer keert geloof de rug toe op basis van wankele en onjuiste argumenten"

“Ik heb met veel waardering de boeken van Tjarko Evenboer gelezen. Daarom vind ik het schokkend en erg teleurstellend dat hij het christelijke geloof de rug toekeert. Dat gebeurt bovendien op basis van een zeer wankele en grotendeels onjuiste argumenten.” Zo reageert prof. dr. Mart-Jan Paul als hij hoort dat de christelijke schrijver zijn geloof de rug heeft toegekeerd. De bekende auteur en Kwok-cartoonist Tjarko Evenboer gelooft niet meer in de God van de Bijbel. De oudtestamenticus laat desgevraagd weten wat hij vindt van Tjarko’s argumenten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

C
Bedankt voor deze heldere reactie! Ik heb een paar boeken van Tjarko staan en ervaar en waardeer de inhoud daarvan! Zijn ommekeer ervaar ik eveneens als schokkend. Mooi dit tegengeluid. Gebed voor elkaar is dringend nodig, opdat we staande blijven!

K
Als het klopt dat Tjarko Evenboer het geloof de rug toe keert op basis van wankele en onjuiste argumenten, hoe stevig zijn dan zijn argumenten in het boek "de wereldwijde vloed"? Ik vermoed niet veel beter dat de argumenten waarmee hij het geloof verlaat.
J
In het boekje van Tjarko over zijn geloofsverlating (want zo mag het toch wel heten met een stuk of 65.000 woorden) lees ik verdriet over de bejegening door en houding van de kerk. Het betoog lijkt een zoeken naar houvast en samenhang, net als zijn stellige creationisme van weleer. En hij verlangt expliciet naar liefde (maar wie niet?). De cognitieve en emotionele dissonantie bleken onhoudbaar, maar hij speelt dan ook hoog spel. Ik vraag me af wat hij écht heeft verlaten. Want ik denk dat veel mensen niet zo oprecht en vurig zoeken als hij.
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.