vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 maart 2020 door Patrick Simons

Joop van Ooijen demonstreert bij abortuskliniek Rotterdam: "Waarom zou ik me schuldig moeten voelen?"

Iedere week demonstreert Joop van Ooijen bij een abortuskliniek in Rotterdam. Hij gaat er met zijn gele bus naartoe. Op de bus is een spandoek met de tekst ‘Abortus is babymoord’ geplakt. Hij behoort tot de verschillende eenmansdemonstraties bij de kliniek, waar Kees van Helden eerder over vertelde op CIP.nl. Het Algemeen Dagblad maakte een uitgebreide reportage over het demonstreren bij deze abortuskliniek.

Elke woensdag komt Joop hier volgens het medium naartoe, soms zelfs meerdere keren per week. En hij is lang niet de enige. Zoals Kees van Helden vorige week al tegen CIP.nl vertelde, staan er bij de abortuskliniek tal van organisaties. Maar ook individuele personen zoals Joop. Wanneer het Algemeen Dagblad hem vraagt of hij zich schuldig voelt voor het gevoel dat hij vrouwen geeft, reageert hij verbaasd: “Schuldig? Waarom zou ik me schuldig moeten voelen? Vrouwen komen hier abortus plegen alsof het niks is. Alsof ze een boodschap komen doen. Dat hebben we gewoon geaccepteerd met z’n allen. Terwijl het niet normaal is wat ze hierbinnen doen. Hier worden elke week tientallen baby’s vermoord.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
Er is zoveel agressie bij de pro choice groep. Elke 3 maanden komen ze met dezelfde mantra dat mensen lastig gevallen worden. Ik wil de mensen bemoedigen die er staan. Blijf dat doen. We hebben niet te strijden tegen vlees en bloed. Die geest is heel agressief. We moeten in eenheid optrekken tegen dit onrecht. Niet buigen voor hun geweld.Moeder Theresa zei dit;

Any country that accepts abortion, is not teaching its people to love, but to use any violence to get what it wants."

(Mother Theresa)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.