Daniël van Deutekom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 maart 2020 door Daniël van Deutekom

Tjarko Evenboer noemt zichzelf geen christen meer - dit zou ik tegen hem willen zeggen

De bekende auteur en Kwok-cartoonist Tjarko Evenboer gelooft niet meer in de God van de Bijbel. Christenen reageren hier heel verschillend op. De één vindt Tjarko een ketter en vindt dat we hem in de ban moeten doen. De ander reageert begripvol en vindt het juist belangrijk om zijn verhaal aan te horen. Daniël van Deutekom behoort tot de laatste groep en vertelt wat hij aan Tjarko mee zou willen geven.

Afgelopen week schreef mijn kennis Tjarko Evenboer op Facebook dat hij niet langer in de God van de Bijbel gelooft. Aan de hand van een uitvoerig, open en eerlijk bericht deelde hij met zijn volgers de verrassende onthulling: "ik ben van mijn geloof gevallen." Mij raakte het wel, maar tegelijkertijd voelde het niet als donderslag bij heldere hemel: Tjarko en ik gaan namelijk al een tijdje mee. De afgelopen vijf jaar spraken we elkaar toch met enige regelmaat over onderwerpen als; God in het Oude Testament, de eindtijd, de zondvloed, geloof in wonderen, e.d. We vonden elkaar met name in onze zoektocht rond de welbekende vraag: “hoe kan een goede God nou zoveel kwaads doen in het Oude Testament?”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Een mooi artikel Daniel, met liefde en bewogenheid geschreven en de volledige focus op Jezus als volledige vervulling van wie God werkelijk is. Wie mij gezien heeft de Vader gezien!
T
Wat Daniel aan haalt wil ik onderstrepen: Ik geloof dat Jezus God definieert.

Van Tjarko staat er " dat hij de bovennatuurlijke die hij heeft mee gemaakt niet kan negeren." Veel van wat nu naarvoren komt is herhaling. Marcion en Mani met hun afwijzen van het Oude Testament betraden een doodlopende weg. (Wikipedia)Wie de geschiedenis niet kent is gedoemd ze te herhalen.

Yeshua Immanuel = God redt = God met onsJezus is Heer!
K
Als Tjarko oprecht is, (en daar ga ik wel vanuit), dan komt het wel goed met Tjarko. De slinger slaat nu door naar de andere kant, maar gaat wel weer terug bewegen. Het beeld wat Tjarko nu heeft van wie God zou moeten zijn, komt inderdaad overeen met het beeld wat Jezus ons geeft van de Vader. Hij moet eerst maar eens ontdekken dat die Mithras-legende gewoon niet waar is, en dat Paulus een vervolger was van de aanhangers van Jezus, en dat ook Paulus niet zelf iets heeft verzonnen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.