Corlien
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 maart 2020 door Corlien Doodkorte

Speelt God verstoppertje?

In haar column voor CIP.nl schrijft Corlien Doodkorte over een periode in haar leven waarin God verstoppertje leek te spelen en waarin het leek alsof er een rookgordijn tussen haar en God hing. 

Enkele weken geleden was ik bij twee van onze kleinkinderen. Ze waren vrolijk. Het was gezellig, Op de grond lag een complete racebaan. De autootjes scheurden door de kamer.
"Omi, blijf je eten?", vraagt Lars. "Ja, wil je dat graag?", vraag ik. Hij loopt naar zijn moeder en vraagt: "Mama, blijven Opi en Omi eten?" "Ja, gezellig hè?!", antwoordt onze dochter. De jongen geeft geen antwoord meer en is zichtbaar blij.
Lars wil naast Opi zitten. Naast hem zitten is de beste plek. Ze zijn gek op Opi! Op mij trouwens ook. We eten allemaal verschillende hapjes. De jongens vertellen wat over school en over de juf. In de kamer voel je de liefde voor elkaar.
Ik hoef er niets voor te doen, ik hoef alleen maar Omi te zijn. Genieten en liefhebben is alles wat ik doe. Het is tijd om naar huis te gaan en ik zeg tegen de jongens: "Omi gaat naar huis hoor..." Sem kijkt verschrikt omhoog, hij heeft het zweet op zijn voorhoofd staan, en zijn wangen zijn rood. Zijn blije vrolijke gezichtje verandert in een serieuze, verdrietige blik. Hij is geschrokken. "Ga je nu weg?" zegt hij. Hij trekt zich terug op zijn stoeltje. Eventjes is het stil. Dan zegt hij: "Ja, maar ik mis je dan." Hij moet ervan huilen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

M
???? wat herkenbaar. Een diepe eenzame strijd. En toch! Hij was er! Bemoedigend ! Gods zegen in het opnieuw leren leven. In rust en vertrouwen.
F
Zo herkenbaar. Ik heb een ongeneeslijke vorm van kanker, en tot drie keer toe dacht ik dat ik zou overlijden. Maar het gebeurde (nog) niet. En soms ben ik zo ziek ,dat ik het uitschreeuw naar God: Laat ME STERVEN OF LAAT ME LEVEN, WANT IK KAN NIET MEER! En van Gods kant bleef en blijft het zo vaak stil, dat ik af en toe twijfel aan Zijn liefde., terwijl er ook zoveel geweldige dingen gebeuren. Want ook in Gods zwijgen ligt een

antwoord, hoe moeilijk ook.Hij is mij geen antwoord verschuldigd.

L
Lieve Corlien,Dank je wel voor je eerlijk, oprecht, kwetsbaar, herkenbaar en hartverwarmend verhaal. Een vreselijk eenzaam en angstig moment in je leven dat tussen God en jou plaatsvond.

Had Jezus aan het kruis ook niet zo'n vreselijk eenzaam moment toen Hij uitsprak 'Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten?' Daarna zei Hij ' in Uw handen beveel ik Mijn Geest!'Nogmaals dank en ik hoop en bid dat jouw getuigenis velen tot moed, troost en kracht zal mogen zijn!Liz Berghuis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.