segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Redactie

Gert-Jan Segers noemt coalitie met FVD ongeloofwaardig: "Baudet houdt onvoldoende afstand tot racisme"

De ChristenUnie en Forum voor Democratie lijken mijlenver uit elkaar te liggen. Toch moet het volgens partijideoloog en directeur van het Wetenschappelijk Instituut Wouter Beekers mogelijk zijn dat de twee partijen samen in een regering zitten. Dat schrijft hij in een essay dat vandaag verschijnt en hij herhaalt het in een interview met NRC. Gert-Jan Segers reageerde onmiddelijk door te stellen dat een coaltie tussen beide partijen wat hem betreft ongeloofwaardig is. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond.

In het essay schrijft Beekers onder meer dat het taboe rondom het ‘nieuwe nationalisme’ van PVV en FVD helemaal niet nodig is. Ook vindt hij het te sterk uitgedrukt om Thierry Baudet een racist te noemen. Een samenwerking tussen FVD en ChristenUnie? ‘Ik dacht ooit ook dat er een dam moest worden opgeworpen. Nu denk ik: kun je dat zomaar doen tegen zo’n hele groep kiezers? We moeten oppassen met redeneren vanuit een soort besmettingsgevaar.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Segers dobbert mee op de framing van FvD. Heel makkelijk, heel politiek correct en heel links.

Maar wel met het grootste gemak met D'66 in één Kabinet; geen probleem. Dáár voelen we ons bij thuis, of in ieder geval, daar zijn geen (ideologische) obstakels. En zij (D66) gaan rustig verder m eet het uitwerken van hun agenda.

Nee, Segers, het komt hypocriet over.
P
Segers is een slappe mainstreamer geworden, totaal ongeloofwaardig. Mijn stem krijgt hij niet meer. Hij houdt onvoldoende afstand tot de islam en de EU. En dat bashen van conservatief komt mn neus uit.
H
En dit is nu de reden dat ik de heer Segers niet meer geloofwaardig vind. Wel een coalitie met D66 (vóór abortus, vóór euthanasie, vóór voltooid leven en tegen Israël en tegen Christenen). Beetje heel erg hypocriet en ook erg hoogmoedig. Jammer....
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.