Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2020 door Willem J. Ouweneel

Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?

Soms is het toch wel erg lastig ‘het nieuws’ op zijn merites en belang te beoordelen. Een bevriende medicus zei vorige week tegen mij dat het nieuws rond het coronavirus enorm overtrokken wordt, en hij vroeg zich af welke machten en krachten eventueel baat bij zouden kunnen hebben bij de sensationele, zo niet hysterische berichtgeving. Hij zei: In feite is het gewoon een van vele griepsoorten die we kennen; er gaan hoogstens wat meer mensen aan dood.

We vergeten inderdaad dat elk jaar in Nederland gemiddeld vijfhonderd à tweeduizend personen overlijden als direct of indirect gevolg van een griep, dat is ongeveer 0,63 à 2,5% van de gemiddeld ongeveer 80.000 griepgevallen per jaar. Die pakweg 2% betreft in bijna alle gevallen oudere of al zieke mensen. Het aantal COVID-19-gevallen (COVID-19 is de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt) is al dik hoger dan deze 80.000 (met ca. 3,4% sterfgevallen), maar dat betreft de hele wereld! Zelfs al zouden er in de Chinese stad Wuhan maar liefst tienduizend COVID-19-patiënten zijn, dan zou dit maar één tiende promille van de hele bevolking van de stad (11 miljoen inwoners) zijn. Het aantal sterfgevallen in 2020 wereldwijd zal door het coronavirus vermoedelijk niet significant stijgen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kees van der Staaij reageert op brief die ds. Agteresch aan kinderen schreef
- Hongersnood in Pakistan: "Tienduizenden christenen moeten thuis blijven"
- Gert-Jan Segers schrikt van kerken die nog diensten houden: "We moeten bekend staan om naastenliefde"
- Antine ontmoet als arts tientallen patiënten in epicentrum corona: "God blijft machtig, wat er ook gebeurt"
- Theoloog N. T. Wright heeft tijdens coronacrisis geen behoefte aan christelijke antwoorden
Meer over Corona »

Reacties

A
Christenen die zich (nog) niet bewust zijn dat we in de eindtijd leven, lijkt mij nauwelijks te bevatten. Desondanks, juist nu moet het besef tot ons doordringen, dat alleen de actieve aanwezigheid van de Heilge Geest (bedekking) en onze serieuze toewijding aan Zijn heiligende werking ons zal beschermen en bewaren. Psalm 91 - PS
T
Goed om er relativerend naar te kijken. Daar zijn evenwel vragen te stellen. Waarom die paniek zaaiende reacties, en media er een hype van maakten. Is dat omdat zij die geloven in de almacht van de mens hier getoond wordt hoe snel bestaanszekerheid kan omslaan en onvoorziene factoren de ¨maakbare¨ samenleving uit balans brengen? Hoe mensen buitenzinnen geraken door angst, als er maar gehamerd wordt op gevaarlijke ziekte, was in de Oekraine te zien, toen een bus bekogeld werd met uit China terug gekeerde mensen.
B
Mijn wedervraag hoe dan ook gaat er gebeuren wat er in de bijbel staat. Als het tot een teken van de eindtijd behoort. Dan zullen we daar klaar voor moeten zijn. Als gelovigen mogen we ons geborgen weten in Gods hand. Waarom zou ik die predikers na moeten gaan lopen? Eigenlijk zou ik daar meer over willen horen?
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.