Kees van helden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2020 door Redactie

Opnieuw kwaadaardig frame over 'intimidatie' bij abortusklinieken: "Het is echt stemmingmakerij en uit de duim gezogen"

Volgens het Humanistisch Verbond en het feministisch platform De Bovengrondse worden vrouwen die naar een abortuskliniek gaan nog steeds geïntimideerd door pro-life organisaties. Kees van Helden, directeur van stichting Schreeuw om Leven, ontkent dat echter en vertelt in gesprek met CIP.nl dat in sommige gevallen klinieken zijn stichting zelfs benaderen voor hulp aan vrouwen. Bovendien staan er tal van organisaties bij klinieken en gaat het niet alleen om Schreeuw om Leven.

Het Humanistisch Verbond en De Bovengrondse deden navraag bij veertien verschillende abortusklinieken in Nederland. Volgens hen gaven elf klinieken aan dat cliënten worden geïntimideerd en dat dit, nadat het vorig jaar op de politieke agenda kwam te staan, alleen maar is toegenomen. Ze pleiten dan ook voor een bufferzone om zwangere vrouwen en demonstranten te scheiden. Ook hebben ze het initiatief genomen om zwangere vrouwen die dat willen te gaan begeleiden met buddy’s. Zij gaan met de vrouwen mee naar de kliniek.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Reacties

J
Ik geloof de media toch al niet het is allemaal fake media met grove leugens. Men moet gewoon verder gaan en zich niet bang laten maken.
J
Wij bidden voor pro life mensen, voor ongewenst zwangere meisjes en vrouwen en voor onze regering!
T
Eens met het artikel. In mijn optiek is er geen sprake van het hinderen van vrouwen, die naar de abortusklinieken gaan. Ze zijn- deze vrouwen- zelf verantwoordelijk voor hun handelen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen