Sander Stam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Jeffrey Schipper

Waarom Sander met zijn gezin lid werd van Mozaiek0318: "De paasdienst was één groot feest"

“De eerste paasdienst in Mozaiek0318 kan ik mij nog goed herinneren. Het was één groot feest!” Iedere zondag bezoekt Sander Stam met zijn gezin de kerkdiensten van één van de snelst groeiende kerken van ons land: Mozaiek0318. Waarom is deze groeiende kerk zo populair? En snapt hij de kritiek van christenen die vinden dat Mozaiek andere kerken leegzuigt? Sander was te gast in de CIP Podcast.

Beluister het volledige gesprek met Sander Stam en onderzoeker Menno Hanse in de CIP Podcast.

“Aan het einde van mijn mbo-opleiding maakte God mij duidelijk dat een leven in de ‘wereld’ niet te combineren is met een leven als christen”, vertelt Sander over het moment dat het evangelie bij hem tot leven kwam. “Het moment dat ik daarbij werd bepaald, weet ik nog goed. Aan het einde van een schoolweek hielden we een slagingsfeest. Normaal gesproken wordt bij zo’n evenement veel alcohol gedronken. Die avond ervoer ik dat God van mij een duidelijke keuze verlangde. ‘Ik wil voor je zorgen, maar dan kies je helemaal voor Mij.’ Sindsdien speelt een geloof een actieve rol in mijn leven.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evangelische beweging
- Waarom christenen de evangelische beweging verlaten
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Waarom christenen overstappen van traditionele naar evangelische kerken
- Evangelische golf treft de BibleBelt: "Traditionele kerken gaan klap op klap krijgen"
- De evangelische beweging is geen dwaling
Meer over Evangelische beweging »

Mozaiek0318
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"
- Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318
- Mozaiek-voorgangers Arjen en Emiel: "We worden zenuwachtig van eenzijdige claims"
- Ik ben geneigd om negatief te zijn over Mozaiek (en daar baal ik van)
Meer over Mozaiek0318 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mag je overstappen omdat het een beter gevoel of gehoor geeft? Als er in de traditonele kerk de bijbel centraal met Christus als verlosser staat, mag je dan weg gaan? Overal is wat...... Lees de brief aan Timotheus eens. De problemen van toen zijn de problemen van nu. En als ik dan hoor dat een evangelist in Mozaïek na afloop had gehoord dat hij niet meer mocht spreken over de hel, dan rijst bij mij de vraag of daar de héle bijbel centraal staat. Mijns inziens is dat een dwaling!
G
Jammer dat het zo moet gaan.. het is veel mooier om je eigen kerk waar je bij hoort te helpen bouwen en zo nodig in alle rust en harmonie te ontwikkelen tot een kerk voor de toekomst dan telkens weer nieuwe kerken te stichten. . dit zal op termijn de kerken van Christus alleen maar verder verdelen en uit elkaar doen groeien.. met soms zelfs kerkverlating als gevolg.. kortom .. het is teveel gericht op wat de mens wil en vindt en te weinig afhankelijk van wat God ons vanuit Zijn Woord en Dienst elke dag en week weer wil geven: afhankelijkheid
Dit soort gemeente concepten spreekt vooral mensen uit traditionele kerken aan, het aantal leden met een niet-kerkelijke achtergrond is zeer gering. Als men lef heeft moet men deze initiatieven buiten de biblebelt starten. Maar ja honderd ontevreden kerkgangers vind je al snel, zeker in deze tijd waarin de beleving centraal staat en vanaf punt nul in bijv. Limburg iets starten vraagt ietsje meer dan in Rijssen. Flauw hoor, niet echt heldhaftig in het geloof staan zo ondanks de hoogdravende taal.
Toon meer reacties (9)