dopen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 februari 2020 door Nienke Alblas

20 ex-moslims gedoopt in Iran: "Ik verwachtte dat ik in de hel zou komen, maar God gaf mij nieuw leven"

In Iran is het christendom verboden. Het is dan ook strafbaar om je te laten dopen in de naam van Jezus. De heersende Sharia wet heeft grote gevolgen voor de christenen in het land. Op de Open Doors ranglijst van christenvervolging staat het land niet voor niets op plek 9. Ondanks de vervolgingen van de christenen is de kerk in Iran de snelst groeiende kerk ter wereld. 20 ex-moslims maakten op een recente donderdagmiddag de reis van hun leven om zich te laten dopen in de naam van Jezus

Omdat het in Iran strafbaar is om christen te zijn, zijn er geen kerkgebouwen of -diensten. Het is hierdoor niet eenvoudig om je te laten dopen. De 20 Iraniërs wilden zich echter toch laten dopen en stapten daarom op een vliegtuig vanaf Teheran richting een geheime locatie. De reis zat vol gevaren maar de christenen geven stuk voor stuk aan dat het hen allemaal waard is. "Zij zetten hun leven op het spel voor een levens-veranderende ervaring", licht George Thomas van CBN News toe. Het jongste meisje van het gezelschap is pas zeven jaar oud. Man, vrouw, jong, oud, alle dopelingen hebben een uniek en bemoedigend verhaal.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J


Geweldig getuigenis, als je genade in je leven hebt, begrijp je hoeveel God van je houdt en heb je geloof, hoop en liefde. Want de Heilige Geest heeft geen beperkingen, ook niet bij landgrenzen. Als Christus wederkomt, JHWH- Ik ben die Ik ben, zal Hij uiteindelijk afrekenen met de leugens van religie, die leiders graag handteren, om te heersen om mensheid.

J


Geweldig getuigenis, als je genade in je leven hebt, begrijp je hoeveel God van je houdt en heb je geloof, hoop en liefde. Want de Heilige Geest heeft geen beperkingen, ook niet bij landgrenzen. Als Christus wederkomt, JHWH- Ik ben die Ik ben, zal Hij uiteindelijk afrekenen met de leugens van religie, die leiders graag handteren, om te heersen over de mensheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.