russcher
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 februari 2020 door Patrick Simons

Volgens ds. Russcher gaat het niet om ons toekomstbeeld: "Geloven is geen garantie voor een ongestoord leven"

“Zet dagelijks in je agenda een afspraak met God. Hij is er op het afgesproken moment, geen twijfel aan. Maar bent u er ook? Je laat je mobiel toch ook niet leeglopen? Die sluit je dagelijks aan met een kabeltje op het lichtnet. Laad ook je geestelijke accu op aan die geweldige krachtbron die God is.” Dat zei dominee H. Russcher recent tijdens een preek die hij in de hervormde gemeente van Groot Ammers hield. De predikant koos als tekst voor zijn preek Romeinen 12 vers 12: ‘Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed.’

De predikant vertelt dat de liefde centraal staat in Romeinen 12, juist ook in relaties en de omgang met elkaar. “Liefde is nu eenmaal een heel bekend woord als het gaat om de beschrijving van menselijke relaties. Er wordt over de liefde heel wat gezongen op Radio 538. Er wordt over de liefde heel wat gesproken in series als Friends. Er zijn ook heel wat romans over de liefde geschreven. Maar wat betekent dit woord eigenlijk? Is het een gevoel? Is het een emotie? Zijn het de vlinders in je buik? Wanneer de Bijbel het over liefde heeft, gaat het om zo’n uitzonderlijke liefde dat er een afzonderlijk woord voor is: agapè. Het gaat om liefde die helemaal op de ander is gericht. Gevende, zichzelf verloochenende liefde. Het is de liefde waarmee de Heere Jezus ons heeft liefgehad. Iemand zei eens dat je agapè het beste kunt vertalen met ‘Golgotha-liefde’.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Geweldige beeldspraak in dit mooie verhaal. Vooral het advies om je anker om hoog te gooien en niet naar beneden in de modder.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.