antisemitisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 februari 2020 door Patrick Simons

Antisemitisme neemt toe en het komt overal vandaan

Antisemitisme is helaas actueler dan ooit. We zien het overal om ons heen. Recent kwam het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) naar buiten met het nieuws dat het aantal antisemitische incidenten opnieuw is gestegen. Ondertussen zien we het inderdaad overal om ons heen gebeuren. In Nederland, maar zeker ook in de rest van Europa.

CIDI registreert inmiddels zo’n dertig jaar antisemitische incidenten in Nederland. Nog nooit was het aantal registraties zo hoog als dit jaar: 182. En de laatste weken zien we inderdaad op pijnlijke wijze hoe antisemitisme duidelijk wordt. Bijvoorbeeld tijdens carnaval waar joden met regelmaat het onderwerp van spot zijn. Aalst spande daarmee de kroon, dachten we. Dit jaar ‘overtroffen’ ze daar zichzelf door joden af te beelden als ongedierte. Dit gebeurde ook in de jaren dertig in de aanloop naar wat de meest zwarte bladzijde in de geschiedenis van Europa is: de holocaust.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

G
Het is inderdaad te treurig voor woorden. Wat ik net zo ernstig vind was een verslag van de optocht in Aalst in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Eén grote bagatellisering van de optocht; "Het waren maar een paar wagens"etc. Ook de verontwaardigde toon, dat Joodse organisaties al reageerden voordat de stoet halverwege was, was veelzeggend. Op die manier wordt antisemitisme vergoelijkt. Waar dat toe kan leiden heeft de , recente, geschiedenis ons geleerd. Het begint bij zogenaamde humor en het eindigt bij moord.
Walgelijk die praalwagen in Spanje.

Ik begrijp niet dat die niet gelijk van de weg wordt gesleurd.

Lees op het ogenblik het boek "De baby's van Mauthausen".

VERPLETTEREND!
P
Nog vele christenen hebben een bedekking, achten zich belangkijker dan de Joden, Gods uitverkoren volk en niet door hebben dat Jezus hun broeder is in vlees en bloed en dat Jezus volmacht geeft aan het gelovige deel van Zijn volk na Zijn wederkomst in het duizendjarig vrederijk. Vele onder ons zijn nog arm van geest hetzij dat ze het niet weten of niet willen weten de spotover Zijn en Zijn volk. De bedekking is geen excuus meer omdat wij het Woord hebben.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.