Bjorn Lous
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 februari 2020 door Geerten van Breugel

Bjorn Lous vraagt hernieuwde aandacht voor het Oude Testament: "Als je de Tenach negeert, ben je niet in staat het Evangelie op waarde te schatten"

Het belang van de Tenach, het Oude Testament, is steeds verder losgelaten door christenen, zegt Bjorn Lous in zijn boek ‘Ik ben de weg’. Hoe we er wel mee om moeten gaan? “Het is het fundament van de Bijbel. Zie het als een waardevolle verzameling boeken. Het gaat niet alleen om de regeltjes die je al dan niet moet houden, maar er zit een diepere levensvisie achter die meer dan ooit relevant is.”

Je zegt in je boek dat ‘de rijkdom van de Bijbel maar al te vaak wordt miskend in de kerk’. Dat is een stevige uitspraak. Kun je dat uitleggen?
“Er zijn punten waarin we afgeweken zijn van de boodschap die Jezus in het begin had, met name hoe dat zich uit naar buiten toe en hoe dat zich verhoudt tot de samenleving waar we deel van uit maken. Vaak beseffen we niet dat Jezus niet een nieuwe leer verkondigde, maar de Thora onderwees en vertaalde naar zijn eigen context.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier het boek 'Ik ben de Weg'

Reacties

G
Een terechte oproep om Tenach serieus te nemen voor ons eigen geloofsleven. Er bestaan veel misverstanden over de Thora. 'Wet' wordt het doorgaans genoemd, terwijl Thora 'onderwijzing' betekent. Vergeten wordt ook, dat de Here Jezus het vleesgeworden Woord is. Dit is een rechtstreekse verwijzing naar de Thora. In die zin is de Here Jezus de Thora, de Levende Thora.
Inderdaad en uiteraard horen oude en nieuwe testament als fasen in Gods heilsplan met de mensheid onlosmakelijk bij elkaar, met als kern de beloofde Verlosser Jezus Christus, die Gods Wet (Thora) volmaakt heeft nageleefd. Met Zijn komst is het Koninkrijk der hemelen nabijgekomen!
K
Een mooi verhaal, maar wel vanuit een bepaalde hoek geschreven. In de protestantse kerken is ruime aandacht voor het OT.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.