Joey Snijders en Bastiaan Manschot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 februari 2020 door Jeffrey Schipper

De familie Snijders leeft al vijf jaar in een hel: "Als er een God bestaat, waarom worden we dan zo gestraft?"

“De worsteling van de bijbelfiguur Job herken ik. Als er een God zou zijn, begrijp ik niet dat dit ons is overkomen”, vertelt Rob Snijders. Al meer dan vijf jaar bevindt hij zich in een hel. Deze maand is het precies vijf jaar geleden dat het leven van de familie Snijders volledig op z’n kop stond. Achter het stuur kreeg zijn zoon Joey (links op de foto) een hersenbloeding. Met zijn auto sloeg hij over de kop. Blijvende hersenbeschadiging is het gevolg.

Vader Rob herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Opeens stonden twee politieagenten voor de deur. Ze vertelden ons dat één van onze kinderen door een auto-ongeluk in het ziekenhuis lag. Wij dachten meteen aan onze oudste zoon, omdat hij altijd pech had. Een paar minuten later hoorden we dat het om onze Joey ging en we zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moesten. Dat autoritje van ons huis in Amersfoort naar het UMC in Utrecht duurde voor mijn gevoel weken. Toen een dokter in het ziekenhuis vertelde wat er loos was, dacht ik maar één ding: ‘Houd je mond dicht! Ik wil naar mijn zoon.’”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Als het geloof een effectieve verzekering zou zijn tegen onheil, zou iedereen geloven en niemand God liefhebben. Dus overkomt ellende zowel gelovigen als ongelovigen. Terwijl het voor de gelovigen wellicht nog onrechtvaardiger zou zijn.

Dan blijven er twee keuze over: of je gelooft in God, bid en hoopt dat Hij op één of andere manier wil helpen. Of je gelooft niet in God en je weet zeker dat je het zelf moet rooien.

Desalniettemin wens ik Rob Gods nabijheid toe en dat hij die ook mag gaan ervaren.
Y
Ik heb zelf kanker gehad op jonge leeftijd maar me nog nooit één seconde afgevraagd waarom Ìk ? Eerder waarom ik niet ....gunde het een ander zeker niet . Dankzij God was het geen hel , maar heb ik Zijn nabijheid mogen ervaren op een bijzonder liefdevolle manier . Wat je overkomt heeft niets met een rechtvaardig levenswandel te maken gelovig of ongelovig , maar met de gebroken wereld waar we in leven .

God zelf is rechtvaardig en wijst geen mensen aan , als gelovige zien we uit naar Jezus terugkomst dàn zal alles pas veranderen .
M
We leven nog in een gebroken wereld. Job ging ook door een hel maar wist dat hij op de beloften van God mocht staan door Hem te vertrouwen en dat God hem op Zijn tijd zou herstellen. God is een God van liefde, trouw, ontferming, beloften. Er staat in de bijbel dat Jezus pleit bij God voor degenen die bij hem horen maar niet voor de mensen die niets van God willen weten. Voorwaarde is dus dat je gelooft in God de vader en Jezus Zijn zoon. De keuze is aan jou.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.