Don Stephens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 februari 2020 door Sjoukje Dijkstra

Op dit ziekenhuisschip ziet Don Stephens God aan het werk: "Veel van de mensen die we zien, denken dat ze vervloekt zijn"

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships was begin februari in Nederland. Hij is bijna 75, maar denkt er nog niet aan om met pensioen te gaan. Elke dag nog is hij, soms tot tranen toe, bewogen door wat hij tegenkomt aan boord van de schepen van Mercy Ships: “Ik vraag God mijn hart zacht te houden.”

Drie weken geleden nog was hij op het schip, de Africa Mercy, en zag hij ouders met kinderen, wiens hersenen buiten hun schedel zijn gegroeid. Een aandoening, die in Westerse landen niet veel voorkomt, onder andere door prenatale diagnostiek en mogelijkheden om in de baarmoeder te opereren. “Toen ik die kinderen zag, en de uitdrukking op de gezichten van hun ouders, het raakte mij… Zo zijn er dagelijks dingen die mij raken. En hoe kun je ook jezelf weerhouden te huilen als je op het schip bent.” Voor Stephens zijn de tranen die hij laat vloeien een antwoord van God op zijn gebed om zijn hart niet te verharden. “Je wilt niet aan het einde van je leven een hard hart krijgen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Mercy ships
Meer over mercy ships »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.