wouter droppers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 februari 2020 door Patrick Simons

Christelijk ondernemen: "Met ethisch besef en het geven aan goede doelen onderscheid je jezelf niet van een niet-christen”

Wouter Droppers is al tientallen jaren bezig met ondernemen en het begeleiden van ondernemers. Hij gaf leiding aan verschillende bedrijven en rondde daarnaast een theologiestudie af. Sinds enkele jaren is hij directeur van Europartners, een overkoepelende Europese organisatie voor ondernemers. Hij schreef het boek ‘Onbehaaglijk geluk’ waarin hij de metafoor van twee steden uit de Bijbel gebruikt om lessen te delen over christelijk ondernemen. CIP sprak met hem.

In zijn ‘Onbehaaglijk geluk’ beschrijft Droppers twee Bijbelse steden: Babylon als stad van de mensen en Jeruzalem als stad van God. Uit de geschiedenis én de toekomst van deze steden valt ontzettend veel te leren, zo blijkt uit het boek. Maar is de combinatie tussen geloven en ondernemen niet een hele lastige? Volgens de auteur in ieder geval niet. “Het wordt pas lastig als je helemaal in dat Babylon-denken zit”, legt hij uit. “Als jij je christen-zijn wil vermengen met het Babylon-verlangen gaat het mis. Wat dat verlangen is? Rijk willen worden door het zakendoen, veel geld willen hebben, denken in winnen en verliezen. Dat is het verkeerde model van denken en dan wordt het heel lastig als christen. Bij christelijk ondernemen ga je veel meer uit van de vraag: hoe kan ik mensen dienen? Wat is de nood in deze wereld en hoe kan ik met mijn bedrijf meehelpen aan de oplossing van die nood? Dan wordt je doelstelling en je drive heel anders en geeft het geloof je heel veel handvaten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christen zijn op je werk
- Daan is officier bij de Koninklijke Luchtmacht: "Het dienend leiderschap van Jezus spreekt mij aan"
- Als je een conflict hebt op je werk: "Wijs dan niet met je vinger, maar zoek naar het verhaal achter een besluit"
Meer over Christen zijn op je werk »

Reacties

J
Goed geschreven stuk, om zo tot zegen te zijn en zo onze talenten te gebruiken, voor het welzijn van de mens, waarin Christus verheerlijk wordt.
J
Mooi dat ik me als ondernemer geaccepteerd mag voelen. Echter 2 opmerkingen;

Mijn naaste is niet alleen familie

en God heeft geen boodschap aan mijn talenten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events