Ds. W. Pieters
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Pieters ging twee keer per zondag naar de kerk: "Maar mijn hart was er niet bij"

Tot zijn zeventiende levensjaar dacht ds. W. Pieters: Als je netjes leeft en kerkelijk betrokken bent, is er niks aan de hand. “Ik was een keurige kerkganger, maar tussen God en mijn ziel zat het niet goed”, erkent de hersteld hervormde predikant. Pieters verhuisde in 2018 naar zijn nieuwe gemeente in Elspeet. Veertien jaar was hij predikant in Garderen. CIP.nl sprak in zijn pastorie over een waar en vals geloof, de zonde en het wonder van bekering.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
"Er moet op z’n minst sprake zijn van geestelijk leven en als dat er niet is, hoor je niet aan de avondmaalstafel thuis".

Beste dominee: waar staat dit in uw bijbel? Jezus zei "doe dit tot mijn gedachtenis". Dat is eerder een opdracht dan een vrijblijvende keuze. Het is dan ook wellicht kwalijker dat mensen wel in de kerk zitten en niet aangaan, dan dat iemand zou aangaan, terwijl hij niet zo zeker is van zijn geestelijk leven. Die laatste voldoet tenminste wel aan de opdracht die Jezus ons heeft gegeven.
D
Ik begrijp dat deze Dominee een hoog somberheidsgehalte gehad heeft maar nu een blij en dankbaar geloofsleven heeft.
J
Als u als predikant, niet de oneindige liefde kan overbrengen van God voor de mens, dan gaat de mens in zich zelf zitten wroeten over zijn zondekennis of die wel of niet voldoende is. De mens staat dan centraal en niet God met het verlossingswerk door zijn Zoon Jezus Christus.

Daar gaat het om.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.