Marijn Burkunk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 februari 2020 door Marijn Burkunk

God zegent zeker homo's, maar geldt dat ook voor een homorelatie?

Matthijs Vlaardingerbroek hield ons in zijn laatste (?) column terecht een spiegel voor en het is beslist geen lachspiegel. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dat elke zonde zonde is en dat we genoeg hebben aan onszelf.

Ook Paulus houdt de goegemeente in de meeste brieven die spiegel voor. Paulus, die nota bene duidelijk maakt dat de wet, zijn oude specialisme, geen verlossing biedt. De wet dient slechts om onze onvolmaaktheid en weerspannigheid bloot te leggen. En wellicht juist daarom zijn lijstjes menselijk gruwelgedrag.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Voormalig homo Keesjan is nu gelukkig getrouwd met een vrouw: “God heeft mijn identiteit vernieuwd”
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
Meer over Homoseksualiteit »

Reacties

Eens met Marijn dat God niet de daden kan zegenen die niet naar Zijn goede wil zijn. God heeft alle mensen lief en juist daarom geeft Hij Zijn heilzame leefregels om ernaar te leven. Dan pas zullen we de zegen gaan ervaren. “Wie Mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal geliefd worden door Mijn Vader en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren” (Joh. 14:21).
C
Als iemand die trots kijkt, mij vraagt: "Zal ik daar mee door gaan?", dan zal ik zeggen: nee, u moet proberen daar mee te stoppen.

Als iemand die onwaarheden spreekt of een hart vol kwaad heeft, mij vraagt: "Zal ik daar mee door gaan?" dan zal ik zeggen: nee, u moet proberen daar mee te stoppen.Wat, dan, kan ik zeggen tegen iemand die op het seksuele vlak doet waar God Zich afwijzend over uitgesproken heeft?
Ja Marijn, de praktijk kan weerbarstiger zijn door bv. familierelaties die zo'n verbintenis hebben en je expliciet vragen hoe ik er tegenover sta. Ik verwerp ze niet (wie ben ik), maar de eerlijkheid brengt mee dat ik dan zeg een Vader in de hemel te hebben, waarin ik geloof en die ik liefheb. Dat maakt dat ik hen niet veroordeel, maar wel dat ik God lief probeer te hebben boven alle dingen, dus ook boven de opvattingen die indruisen tegen het woord van God. Dit uitleggen aan hen, is niet simpel omdat we andere uitgangspunten hebben.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.