van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 februari 2020 door Geerten van Breugel

SP-Kamerlid wil afwijzing homohuwelijk door refoscholen verbieden: "Ze behandelen kinderen niet rechtvaardig en eerlijk"

"Het is onaanvaardbaar en gaat rechtstreeks in tegen de gelijke behandeling van homo’s en hetero’s." Dat zei SP-Kamerlid Jasper van Dijk over een onderzoek van onderzoeksinstituut Pointer dat aan het licht bracht dat een vijfde van alle reformatorische scholen het homohuwelijk afwijst in haar schoolprofiel. Van Dijk vindt dat profiel niet meer van deze tijd en wil de regels voor de scholen aanscherpen. 

CIP-redacteuren Geerten, Jeffrey en Patrick bespraken dit interview in de CIP Podcast. Beluister het fragment over homobeleid op refoscholen vanaf minuut 15:20.

U keurt het beleid van deze scholen af. Waarom?
“Ik vind dat het afwijzen van homoseksualiteit niet te combineren valt met twee zaken. Ten eerste hebben leerlingen een leerplicht; ze moeten naar school of ze willen of niet. Ten tweede gaat het over scholen die betaald worden met belastinggeld. Daarom vind ik dat we regels mogen stellen, bijvoorbeeld dat de scholen homo’s en hetero’s gelijk behandelen.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De dwang van denken en overtuiging wordt steeds brutale.

Wie bepaald wat we mogen vinden en denken?

Het wordt een griezelige samenleving. Er is een "homohuwelijk", maar daar niet in geloven mag niet!? Er wordt samengewoond, maar daar niet voor zijn mag niet?! Er is sex voor het huwelijk, maar daar anders over denken mag niet!? We kiezen onze sekse, maar dat niet zien zitten mag niet?!
Er wordt door van Dijk te gemakkelijk en ten onrechte gesproken over discriminatie, want bij discriminatie moet sprake zijn van het ten onrechte maken van onderscheid. Als de Bijbel op goede gronden onderscheid maakt, is er geen sprake van discriminatie, wel van onderscheid. Dat heeft niets te maken met kwetsen en uitsluiten.
F
Hou eens op om alles op discriminatie te gooien.
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.