matthijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 februari 2020 door Matthijn Doekes

De invloed op mensen om je heen is veel groter dan je denkt

Soms is het beter om wat fictie toe te voegen aan een column, ook al blijft de schrijfwijze persoonlijk. Zo is mij gevraagd om een column te schrijven voor Funky Fish over Valentijn, waarbij ik een en ander uit oude relaties heb gehaald en wat toegevoegd voor het dramatische effect. Dat is verder prima, de intentie is dat men iets herkenbaars leest of iets wat men zich goed kan voorstellen. Of het wel of niet waar is, doet dan minder ter zake.

Dat is natuurlijk wel anders met columns over persoonlijke, intieme zaken, waarbij juist het biografische ervan kracht heeft. De columns die ik schrijf voor CIP.nl gaan meestal over mijn ervaringen als christen, als mens, als kind, als man. Ik heb een pittig leven gehad en daar heb ik veel van geleerd.Zelfs nu ik nog altijd niet helemaal op de rit ben, -ik ben afgekeurd op psychische gronden en slik medicatie-, heeft mijn schrijven toch nog nut. Elke keer als ik denk dat ik niets toevoeg in deze conditie of het idee heb dat het arrogant is om te denken dat ik iets te melden heb of een ander kan adviseren, gebeurt er iets dat mij bemoedigt om door te gaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Aan de redactie: de link verwijst naar een andere facebookpagina.
E
Ik heb even verder gezocht. De vergissing zit hem erin, dat er nog een andere pagina is die 'reusachtig' heet, van een bedrijfje. Als je zoekt op Matthijn Reus Doekes vind je de juiste pagina. Succes :-).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!