Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318

Dit is een brief aan de heiligen en gelovigen in Christus Jezus, woonachtig in Veenendaal en omstreken, aangesloten bij de snelgroeiende kerk Mozaiek. Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Patrick Simons.

Word ook lid

Wat een zegen dat jullie mogen delen in de rijkdom die God ons heeft geschonken. Hij stuurde zijn Zoon naar deze wereld om de relatie tussen Hem en de mensheid te herstellen. In Christus hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade, die Hij ons overvloedig geschonken heeft. Super dat u bent geroepen om van dit goede nieuws te getuigen.

Zo is Kees Kraayenoord, onze geliefde mededienstknecht, neergestreken in Veenendaal.

Het evangelie is naar u toegekomen en het draagt vrucht zoals ook onder u, vanaf de dag dat u het gehoord hebt en de genade van God in waarheid hebt leren kennen. Zo is Kees Kraayenoord, onze geliefde mededienstknecht, neergestreken in Veenendaal. Deze trouwe dienaar van Christus is, samen met u, tot zegen geweest voor velen. Het geloof van honderden mensen is voor het eerst of opnieuw tot leven gekomen.

Nadat eerder in Korinthe, Efeze en Kolosse velen tot Christus kwamen, gebeurt nu hetzelfde in Veenendaal en Nijkerk. Dit getuigenis is te horen in het hele land. Broeders en zusters zitten soms twee keer drie kwartier in de auto om de blijde boodschap te horen en te delen in de vreugde die u heeft ontdekt. Gelovigen uit Spakenburg, Apeldoorn en Nunspeet genieten van uw gastvrijheid, muzikale talenten en de manier waarop het evangelie wordt verkondigd.

In de naam van de Heere Jezus Christus roep ik u op om oog te hebben voor broeders en zusters uit andere kerken. U staat op de schouders van gelovigen die al eeuwenlang het evangelie bekend maken in uw omgeving. Uw voorouders hebben het goede nieuws van Christus gehoord in rooms-katholieke, hervormde en gereformeerde kerken. Eenheid zoeken en bewaren is een goddelijke opdracht. De Heere Jezus bad dat wij één zullen zijn, opdat de wereld zal geloven dat de Vader Hem gezonden heeft.

Ervaren broeders en zusters, woonachtig in de gebieden waar u zich wil vestigen, willen voorkomen dat u het kerkelijke wiel opnieuw uitvindt.

Na het planten van een zustergemeente in het reeds kerkelijke Nijkerk, zijn uw broeders en zusters bezorgd. Ik heb vernomen dat er plannen zijn voor nieuwe Mozaiek-gemeenten in onder andere Apeldoorn en Rijssen. Met het oog op de onderlinge eenheid en de opdracht om het evangelie bekend te maken onder alle volken, roep ik u op tot bezinning en gebed. Ervaren broeders en zusters, woonachtig in de gebieden waar u zich wil vestigen, willen voorkomen dat u het kerkelijke wiel opnieuw uitvindt.

Is deze uitbreidingsstrategie in lijn met wat de apostel Paulus en zijn medearbeiders ons onderwijzen in het Woord van God? Paulus verliet Jeruzalem om in Klein-Azië (Turkije), Griekenland en Italië de boodschap van Christus te verspreiden. Hij bezocht plekken die niet eerder waren bereikt met het evangelie. Het valt mij op dat buiten de BibleBelt in Nederland (en ook België) veel plekken zijn waar mensen massaal de boodschap van Christus in de ban hebben gedaan en het kerkelijk leven is opgedroogd. Daarom is het mooi dat jullie plannen hebben voor een zusterkerk in Almere, waar 2% van de inwoners kerkelijk betrokken is. Het is mijn gebed dat daar en op vele andere plaatsen het evangelie opnieuw tot leven komt.

De Mozaiek-gemeenten in Veenendaal en Nijkerk verkondigen het ware evangelie. Dat wordt van harte toegejuicht! Wat zou het een zegen zijn als u uw gaven en talenten nog meer kunt inzetten in gebieden waar het evangelie niet (meer) klinkt. Broeders en zusters uit andere kerken zijn van harte bereid om daarbij te helpen. Christelijke gereformeerde, hervormde en baptistengemeenten hebben bijvoorbeeld veel ervaring met het uitzenden van christenen naar zendingsgebieden.

Vrede zij de broeders, en liefde met geloof, van God de Vader en van de Heere Jezus Christus. De genade zij met allen die onze Heere Jezus Christus in onvergankelijkheid liefhebben. Amen.

Hartelijke groet,

Een broeder van de apostel Paulus, woonachtig aan de rand van de BibleBelt.

Jeffrey Schipper is eindredacteur van CIP.nl. Bezoek hier zijn blog.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken de uitbreidingsplannen van Mozaiek in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 16:15.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Evangelische beweging
- Waarom christenen de evangelische beweging verlaten
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Waarom christenen overstappen van traditionele naar evangelische kerken
- Evangelische golf treft de BibleBelt: "Traditionele kerken gaan klap op klap krijgen"
- De evangelische beweging is geen dwaling
Meer over Evangelische beweging »

Mozaiek0318
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"
- Onderzoeker over kerkgroei Mozaiek0318: "Deze kerk is een product van de belevingscultuur"
- Waarom Sander met zijn gezin lid werd van Mozaiek0318: "De paasdienst was één groot feest"
- Kees Kraayenoord: "Zelfs ons verhaal gaat ontkerkelijking van Nederland niet tegenhouden"
Meer over Mozaiek0318 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik spreek wekelijks mensen die de Mozaiek diensten bezoeken. Veel van zijn al afgehaakt, vaak met veel pijn in het hart, van de gemeente waar ze vandaan kwamen. Vaak naar jarenlang proberen van vernieuwing, verdieping. Anderen waren al langer uit de kerk weg, maar proberen het nu toch weer en leven op - prachtig! En ik hoor ook vaak dat Mozaiek de plek is waar de tieners/ jong volwassene nog naar toe willen - omdat ze anders gewoon thuisblijven. Dus: pakt Mozaiek 'leden' af of gaat Mozaiek de ontkerkelijking op de Veluwe tegen?
H
Geliefde broeder van de apostel Paulus, woonachtig aan de rand van de BibleBellt, hartelijk dank voor je bewogen brief aan de snelgroeiende gemeente Mozaïek0318. Het is mijn verlangen daar iets aan toe te voegen. Geen correctie, maar veeleer een noodzakelijke aanvulling. Mag ik nog eens wijzen op Jezus en op Paulus. Ze voegden zich altijd bij het bestaande volk van God, zowel in Jeruzalem als op andere plaatsen waar synagogen waren. Daar verkondigden zij de woorden van God. De dingen die God hen had laten zien als vervulling van Zijn beloften.
Onze Heer verstrekt graag bruisende nieuwe wijn. Dat vraagt om nieuwe wijnzakken. In oude zakken wordt oude wijn bewaard. Kan heel goede bewaarwijn zijn, als je een fijnproever van droge wijn bent. Nieuwe wijn kan echter niet in oude zakken. Die scheuren en zo gaat de wijn en de wijnzak verloren. Daarom beter nieuwe wijn in nieuwe zakken; zelfs als die pal naast oude wijn bewaard worden.
Toon meer reacties (32)