Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318

Dit is een brief aan de heiligen en gelovigen in Christus Jezus, woonachtig in Veenendaal en omstreken, aangesloten bij de snelgroeiende kerk Mozaiek. Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus.

Wat een zegen dat jullie mogen delen in de rijkdom die God ons heeft geschonken. Hij stuurde zijn Zoon naar deze wereld om de relatie tussen Hem en de mensheid te herstellen. In Christus hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade, die Hij ons overvloedig geschonken heeft. Super dat u bent geroepen om van dit goede nieuws te getuigen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Evangelische beweging
- Waarom christenen de evangelische beweging verlaten
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Waarom christenen overstappen van traditionele naar evangelische kerken
- Evangelische golf treft de BibleBelt: "Traditionele kerken gaan klap op klap krijgen"
- De evangelische beweging is geen dwaling
Meer over Evangelische beweging »

Mozaiek0318
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"
- Mozaiek-voorgangers Arjen en Emiel: "We worden zenuwachtig van eenzijdige claims"
- Ik ben geneigd om negatief te zijn over Mozaiek (en daar baal ik van)
- Onderzoeker over kerkgroei Mozaiek0318: "Deze kerk is een product van de belevingscultuur"
Meer over Mozaiek0318 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik spreek wekelijks mensen die de Mozaiek diensten bezoeken. Veel van zijn al afgehaakt, vaak met veel pijn in het hart, van de gemeente waar ze vandaan kwamen. Vaak naar jarenlang proberen van vernieuwing, verdieping. Anderen waren al langer uit de kerk weg, maar proberen het nu toch weer en leven op - prachtig! En ik hoor ook vaak dat Mozaiek de plek is waar de tieners/ jong volwassene nog naar toe willen - omdat ze anders gewoon thuisblijven. Dus: pakt Mozaiek 'leden' af of gaat Mozaiek de ontkerkelijking op de Veluwe tegen?
H
Geliefde broeder van de apostel Paulus, woonachtig aan de rand van de BibleBellt, hartelijk dank voor je bewogen brief aan de snelgroeiende gemeente Mozaïek0318. Het is mijn verlangen daar iets aan toe te voegen. Geen correctie, maar veeleer een noodzakelijke aanvulling. Mag ik nog eens wijzen op Jezus en op Paulus. Ze voegden zich altijd bij het bestaande volk van God, zowel in Jeruzalem als op andere plaatsen waar synagogen waren. Daar verkondigden zij de woorden van God. De dingen die God hen had laten zien als vervulling van Zijn beloften.
Onze Heer verstrekt graag bruisende nieuwe wijn. Dat vraagt om nieuwe wijnzakken. In oude zakken wordt oude wijn bewaard. Kan heel goede bewaarwijn zijn, als je een fijnproever van droge wijn bent. Nieuwe wijn kan echter niet in oude zakken. Die scheuren en zo gaat de wijn en de wijnzak verloren. Daarom beter nieuwe wijn in nieuwe zakken; zelfs als die pal naast oude wijn bewaard worden.
Toon meer reacties (32)