robin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 februari 2020 door Patrick Simons

Zijn Trumpchristenen de meest invloedrijke christenen ter wereld?

Wanneer journalist Robin de Wever in 2016 door de Biblebelt in het zuiden van Amerika reist, belandt hij toevallig bij een speech van Donald Trump. Hij kwam heel veel enthousiasme voor Trump tegen onder christenen en vroeg zich eigenlijk af waar dat vandaan kwam. Het resulteerde uiteindelijk in de EO-podcastserie ‘God’s president’ die deze week van start gaat. CIP sprak met Robin.

In de podcastserie gaat Robin de Wever terug naar de plaats waar hij in 2016 ook was. “Ik ga eigenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag waarom christenen zo enthousiast zijn over Trump”, vertelt hij. “Daarbij beland ik al snel bij de strijd die Trump namens christenen voert. Hij neemt het voor hen op bij onderwerpen die zij belangrijk vinden. Denk bijvoorbeeld aan abortus en Israël. Maar ook het gevoel dat dat Amerika aan het ontkerstenen is, speelt een belangrijke rol. Veel evangelicals hebben het gevoel in de verdrukking te zitten. Bijvoorbeeld als je voor je geloof uitkomt: langzaam maar zeker worden kerkgaande christenen meer de uitzondering. Dat voelt voor hen heel bedreigend, niet alleen omdat je daar als gelovige last van hebt, maar ook omdat het christendom volgens hen de drager van Amerika is. Zonder het christendom mislukt Amerika.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Wie zijn de invloedrijkste christenen op Aarde? Mijnsinziens met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de trouwe bidders wereldwijd. Want het gebed kan zelfs het handelen van God beïnvloeden!
H
Trumpchristenen?Okay ik erken dat ik een Baudetchristen ben. :P

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!