Tijs van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2020 door Geerten van Breugel

Wat Tijs van den Brink leerde van christelijke Trump-fans: "We hebben geen dominee of zondagsschoolmeester gekozen, maar een president"

In Nederland begrijpen veel christenen er niets van: waarom stemmen orthodoxe christenen in de Verenigde Staten op een president die regelmatig aantoonbaar liegt, buitenechtelijke relaties achter de rug heeft en zijn tegenstanders uitjouwt? Tijs van den Brink worstelde ook met die vraag en maakte de driedelige documentaireserie 'God, Jesus, Trump!' over de evangelicals, van wie 80 procent bij de afgelopen verkiezingen op Donald Trump stemde.

‘Hoe kan een christen stemmen op deze presidentskandidaat stemmen?’ was je hoofdvraag. Wat is je antwoord?
“De blanke evangelicals (een orthodox-protestantse stroming in Amerika, red.) zijn over het beleid van Trump erg enthousiast. Hij is pro-life en pro-Israël, en hij doet wat de christenen willen. De evangelicals ervaren echt een strijd tussen de christelijke en de seculiere cultuur. Trump staat aan hun kant, wat betreft het beleid is hij hun man. Daarom vergeven ze hem ook dingen die niet door de beugel kunnen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Als God deze man daar plaatst als president, doet het er eigenlijk niet zo heel veel meer toe wat wij als mensen daar van vinden. Koning David was door God uitverkoren, maar was ook niet zonder zonde. Zo kan je bij bijna iedere Godsman wel iets vinden. Misschien eerst maar eens bij onszelf naar binnen kijken.
W
Het is jammer dat veel christenen hier in Nederland alleen naar het NPO nieuws kijken en God in een te klein hokje hebben geplaatst. Als je in de bijbel leest zie je dat God de meest vreemde mensen kon gebruiken om Zijn plannen te verwezenlijken. Mozes was een moordenaar, David een overspelige en Paulus een christenvervolger. Toch veranderde zij in de loop van hun leven. Ik denk dat geen één evangelische christen op de plek had kunnen staan waar Trump nu staat, met zoveel vijandigheid om hen heen.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.