klokkenluider

Dagelijks leven

07 februari 2020 door Romee Boots

Patrick stelt misstanden in de christelijke wereld aan de kaak: "De kerk is de beste plek om te liegen"

Misstanden en schandalen binnen kerken en christelijke organisaties zijn de afgelopen jaren veelvuldig uit de doeken gedaan. Dankzij de inzet van slachtoffers en tipgevers, die zich als klokkenluiders inzetten, konden misstanden openbaar worden gemaakt. Maar die rol als klokkenluider is een lange, zware weg, weet ook Patrick*. “Ik had slapeloze nachten, en een enorm zwaar schuldgevoel.”

Maar liefst tweemaal was Patrick* klokkenluider binnen twee verschillende christelijke organisaties. De eerste keer dat Patrick een melding maakte, gebeurde in zijn eigen kerk. De andere keer maakte hij een melding bij een christelijke werkgever. “In de eerste instantie waren alle gevolgen van dien voor mezelf, omdat men het maar onder de pet wilde houden, of omdat men simpelweg niet kon geloven wat er was gebeurd.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
In kerken is ook kaf tussen het koren. Dat is hard om te ontdekken. De duivel zit niet stil. Maar inderdaad: Blijf bidden. Verbaas je niet over de zonden van mensen, maar over de genade van God.Zijn zegen gewenst, 'Patrick'.
J
"verbaas je niet over de zonden van mensen..." Ik verbaas mij over de zonden van christenen! En ik verbaas mij over leugens die onder het vloerkleed van een kerk moeten blijven. Want stel je voor... Gelukkig ontsnappen er ook steeds weer christenen uit zo'n minipulatieve omgeving. En wat een zegen dat God genade geeft om te vergeven en een oplossing geeft om door te gaan.
H
In de gebedsgroepen danken we God voor klokkenluiders en vragen Hem om bescherming van hen! Heel herkenbaar dit verhaal van Patrick! Afgelopen week hoorde ik de vraag: “ wie kan een voorbeeld noemen van lijden aan het christen zijn?”. Het bleef akelig stil onder de 50! Volwassen christenen.

Waarop ik zei: “ benoem het kwaad in je omgeving en het lijden begint”.

Dank Patrick voor het delen van je verhaal!

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?