Gertjan van Harten en Jan Meijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"

“In het afgelopen jaar hebben ongeveer 50 kerkgangers hun lidmaatschap opgezegd vanwege hun overstap naar Mozaiek033. Soms zijn we jaloers op hoe zij kerk-zijn in deze tijd”, vertellen dominees Gertjan van Harten en Jan Meijer. De snelgroeiende evangelische kerk uit Veenendaal breidt de laatste jaren steeds meer uit op plekken in de BibleBelt. Uit gevestigde kerken klinkt vaak kritiek. Zo zou Mozaiek vooral ‘een stofzuigerkerk’ zijn. Gertjan en Jan willen niet schoppen en vinden dat Mozaiek hun gereformeerd-vrijgemaakte kerk in Spakenburg een spiegel voorhoudt.

CIP-redacteuren Jeffrey Schipper en Patrick Simons bespraken bovenstaand interview in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 16:15.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Sympathiek toonzetting. De beide GKV dominees hebben oog voor zowel de veranderingsgezinden als voor de mensen die moeite met veranderingen hebben.
O
Supertoffe reactie van deze dominee waarin ik een oprecht verlangen proef naar echtheid van geloof. Mooi om dit te z i en.
G
Ik mag kerkenraadslid zijn in een volkskerk-gemeente. Wij vernieuwen maar krijgen vanuit de gemeente helder signalen dat we goed op het tempo daarvan moeten letten. De verantwoording van de kerkenraad is voor de héle, brede gemeente, niet alleen voor degenen die moderne vormen willen.Het is best risicovol. Of je vernieuwt in hoog tempo en raakt je midden- en rechterflank kwijt, of je vernieuwt niet snel genoeg en dan vertrekken er mensen naar een hippe gemeente in de buurt. Vraagt om wijsheid!
Toon meer reacties (21)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.