fred
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 februari 2020 door Fred de Vries

Waarom moet een gospelzanger zich verdedigen?

Al tijden trending op CIP en dat is mij dit jaar nog niet gelukt. Het moet geen doel op zich zijn maar stiekem vind ik dat toch wel weer humor. Ik heb het over het schotschrift van ds. De Heer over Opwekkingliederen en Christian Verwoerd die zich hierop verdedigt. Vooral dat laatste vind ik, op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd.

Laten we eerst het één en ander duiden, bijvoorbeeld wie ‘gospelzanger’ Christian Verwoerd is. Moest even goog’len want ik kende hem niet. Hoorde zijn naam wel vallen en er ontstond een vermoeden van een evangelisch op-gehypte gitaarprutser, die met drie akkoorden in twee toonaarden en een heilig gezicht allemaal liedjes van zichzelf op YouTube zet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Vrouwen moeten hun mond houden
- In mijn achtertuin geen stofzuigerkerk!
- Laten we de kerkdiensten maar helemaal afschaffen
- Lange leve de grote gezinnen uit de Biblebelt!
- Staphorst in coronatijd: we kunnen er maar niet mee omgaan
Meer over Fred de Vries »

Reacties

J
Dat de één de ander afbrandt, houdt niet in dat het omgekeerd ook moet gebeuren. Laat God oordelen of je een blinddoek om moet.
D
Als ik je artikel lees kan ik 1 ding onderschrijven: een mooi oprecht mens, Christian Verwoerd, met prachtige Bijbelgetrouwe liederen, die bij mij iedere keer weer inslaan en waar ik heel veel Troost uit put. Ik begrijp deels je kritiek op bevindelijk Gereformeerde visie en praktijk. Die is geregeld een sluier die veel blijdschap wegneemt en/of bedekt omdat het accent mag liggen op Jezus Liefde, genade en aanbidding van Hem, wetend dat je een geliefd kind bent. Tegelijkertijd proef ik een soort arrogantie en vreemde ‘ humor’ in je stukje.
L
Bijzonder Fred met welke bewoordingen jij hier een punt probeert te maken.

Kwetsend en zeker niet ingetogen of met zachtmoedigheid beschreven. Juist wat Jezus van ons verlangd om dat wel te doen als christen.

Lees je eigen artikel van 14 aug 2019, met name laatste alinea, nog eens goed door. " naaste liefde"Ik daag je uit om het artikel nog eens te schrijven maar dan vanuit liefde voor je naaste...

Ben benieuwd....

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen