Johan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Patrick Simons

Johan reed met 90 kilometer per uur tegen een lantaarnpaal maar voelde niets: "Ik geloof dat engelen mij gedragen hebben"

Als Johan* op de terugweg na een spreekbeurt bij een jeugdevent even wegvalt en zijn ogen weer opendoet, ziet hij zichzelf in volle vaart op een lantaarnpaal afrijden. Eerst is er een kort ogenblik sprake van angst, maar dan ervaart hij een onwerkelijk gevoel van vrede en rust. De onvermijdelijke klap volgt, maar hoewel Johan alles hoort en ziet, voelt hij er helemaal niets van: “Ik stond psalm 91 te lezen bij mijn auto terwijl ik wachtte op de politie.”

Die psalm wordt voor Johan op een indrukwekkende manier werkelijkheid, wanneer hij op de lantaarnpaal af rijdt. Hij is opvallend rustig wanneer hij zijn verhaal doet. “Ik had die avond gesproken op een jeugdevent in Den Helder. Dat is best een eindje van mijn huis in Werkendam vandaan. Ik moest ongeveer twee uur rijden en had met mezelf afgesproken dat ik bij een vriend in Den Helder zou blijven slapen als ik moe was. Verder zou ik een hotel opzoeken als ik onderweg moe zou worden. Ik was namelijk niet van plan om met mijn auto in een boom te hangen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
- Dennis was satanist: "Heel mijn leven vocht ik tegen de Schepper van hemel en aarde"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Blij ben ik voor Johan, dat hij gespaard werd! Het hebben van een vredig gevoel en het zien van witte slierten hebben veel mensen, die bijna hun bewustzijn verliezen. Daar hoef je niet Psalm 91 bij te halen. Nog iets: de duivel zei tegen Jezus in de woestijn, dat Hij gerust naar beneden kon springen, omdat Psalm 91 zegt: “Zijn engelen zal Hij opdracht geven om u op hun handen te dragen.” Jezus weigerde. Hij wilde God niet uitdagen om dan reddend in te grijpen. De les voor ons allen: Ga nooit oververmoeid achter het stuur zitten!
(10:42) Blij ben ik voor Johan, ook voor zijn gezin. Blij, dat deze jonge enthousiaste volgeling van Christus door kan gaan met zijn werk, ook in het Midden-Oosten ter wille van en dienstbaar aan het Koninkrijk. Moge God hem rijkelijk zegenen.