Ton Stier

God

30 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Is de sabbat een verplichte rustdag voor Joden én christenen? Ton Stier geeft antwoord

“Wie de sabbat als rustdag wil houden, doet daar goed aan, maar laat je medegelovigen daarin vrij. Alle tien geboden vinden we terug in het onderwijs van de apostelen, behalve het sabbatsgebod.” Binnenkort behandelt Ton Stier op een studieavond in Hoorn 16 kenmerken van de sabbat. Ook gaat de voormalig directeur van stichting Israël en de Bijbel in op de vraag waarom volgens rabbijnse opvattingen de sabbatswetgeving alleen het Joodse volk betreft. CIP.nl stelt hem alvast een aantal vragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie

Reacties

B
Een mooie en goede uitleg van een beetje ingewikkeld probleem onder christenen!
P
Diverse redenen om de eerste dag een rustdag te houden in de christelijke wereld zoals de opstanding dag van Jezus of een politiek besluit met de aanvang van het staats christendom . Een verandering door de mens gedaan en dus geen bijbels besluit. Als we de bijbel als uitgangspunt nemen moeten we erkennen dat de sabbat een bijzondere betekenis heeft, profetisch gezien het duizend jarig vrederijk en de eerste dag de nieuwe hemel en aarde, en dit betreft niet alleen de Joden maar alle mensen . Gods besluiten hebben een diepere betekenis.
K
Ergens toch wel grappig dat er nooit wordt gepreekt over dat standpunt van Paulus rondom de sabbat. Laat staan dat het gewoon geaccepteerd wordt dat je niet aan "zondagsrust"doet.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?