Matthijs Vlaardingerbroek

God

29 januari 2020 door Matthijs Vlaardingerbroek

Johannes beschrijft 3 geloofsfasen: is de evangelische beweging in de jongerenfase blijven steken?

De apostel Johannes beschrijft in zijn eerste brief drie geloofsfasen. Hij zegt in 1 Johannes 2: 12-14, “Ik schrijf u, kinderen, dat uw zonden vergeven zijn ter wille van zijn naam. Ik schrijf u, vaders, dat u Hem kent die er was vanaf het begin. Ik schrijf u, jonge mannen, dat u de boze overwonnen hebt. Kinderen, ik schrijf u dat u de Vader kent. Ik schrijf u, vaders, dat u Hem kent die er was vanaf het begin. Ik schrijf u, jonge mannen, dat u sterk bent. Gods woord woont in u en u hebt de boze overwonnen.” (Willibrord vertaling)

Het lijkt alsof we hier drie geloofsfasen zien: kinderen, jongeren, vaders. Drie fasen die niet verbonden zijn aan leeftijd. Fasen die op zich alle drie goed zijn, maar die tegelijkertijd schadelijk kunnen worden, als je in de eerste twee fasen te lang blijft steken. Kijkend naar de evangelische beweging zou je kunnen stellen, dat wij helaas in de jongerenfase zijn blijven steken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

a
Als het licht schijnt zijn er twee kanten de lichtzijde en de schaduwzijde . Het een versterkt het ander . Kijk na de natuur we genieten ervan. Ook onze levensfasen kent deze twee kanten, toch?

Vanzelfsprekend ook onze instituten en gemeenschappen

kennen deze twee kanten. Het is het zelfde als het kijken naar een mooi schilderij je raakt er niet over uit gepraat. Soms wel vermoeiend,hoor!
E
In mijn vrijzinnige kerk heb ik niet leren bidden, niet leren evangeliseren, en niet leren Bijbel lezen. De evangelischen proberen deze dingen tenminste wel te doen.
A
Wat een 'heerlijk' provocerende titel, terwijl in de reformatorische denkwereld over het algemeen 'Ik ellendig mens' een onneembare barriere blijkt te zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?