uitdrijving
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2020 door Patrick Simons

Duiveluitdrijving bij kinderen op christelijk vakantiepark De Betteld

Duiveluitdrijving vindt in tal van christelijke bewegingen plaats. Ook in Nederland blijkt dat geval te zijn, zelfs bij kinderen. The Last Reformation, een Deense stroming, is misschien wel één van de bekendste bewegingen waar dit plaatsvindt. Uit een uitzending van het programma De Monitor blijkt nu dat deze beweging ook in Nederland actief is en dat er duiveluitdrijving plaatsvindt bij kinderen. Ook andere christelijke bewegingen schuwen exorcisme niet.

CIP-redacteuren Patrick Simons, Rik Bokelman en Jeffrey Schipper bespraken dit nieuws in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 16:30.

Op beelden is namelijk te zien dat Torben Søndergaard, de leider van de beweging, actief bezig is met uitdrijvingen op de christelijke camping De Betteld in Zelhem. Hij staat vlak bij een jongen en schreeuwt: “Ga uit. Nu meteen. Vertrek. Ik beveel je nu uit te gaan. Laat hem vrij. Nu!” Tijdens de uitzending worden religieuze gemeenschappen in Nederland onder de loep genomen. Daarbij wordt vooral duiveluitdrijving bij kinderen als kwalijk gezien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Ik vind dit geen manier van het behandelen van het onderwerp. Als je dit filmpje bekijkt, zie je dat je wordt ingeprent wat je ervan moet denken. Je mag er blijkbaar geen eigen mening over vormen. Met flitsende knipperende teksten en fragmenten die 3x snel achter elkaar herhaald worden. De bedoeling is duidelijk om je ergens toe te brengen.

Bijvoorbeeld door "monster, monster, monster!" en "child abuse, child abuse, child abuse". Dit is de manier van de wereld en het zou niet de manier van christenen moeten zijn om dit zo te publiceren.

Z
H
Zinvoller zou zijn om te kijken hoe het verder gaat met deze kinderen.

Ik moest denken aan de "maanzieke knaap", waarvoor door de vader ervan om hulp gevraagd wordt, eerst aan de discipelen en daarna aan Jezus, als hij afdaalt van de berg der verheerlijking. En dan kun je inderdaad kijken of Torben doet zoals Jezus deed.

Geef dit soort filmpjes nooit zo door. Er klinkt haat in door.
Nou en? Als kinderen (en volwassenen) worden bevrijd van demonen? Ik neem aan dat ook Sondergaard niet oordeelt dat ieder kind ergens gebonden is maar dat hij terdege constateert dat dat zo is. Weet je, het gevaar dreigt, als wij ons niet door Gods Geest en Woord laten leiden maar door onze kortzichtige menselijke overwegingen en zichtbare dingen, dat we opnieuw het 'kindje weggooien met het badwater.'
Toon meer reacties (64)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.