Remco de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 januari 2020 door Lukas ten Napel

Ds. R. de Jong was politieagent en is nu dominee op Urk: "Mijn geloof was lange tijd een uiterlijk verschijnsel"

“‘Predik het evangelie aan alle creaturen’ was een tekst die heel erg tot me begon spreken.” Dit zijn de woorden van ds. R. de Jong, die per 1 februari als kersverse predikant verbonden wordt aan de Christelijke Gereformeerde Kerk Ichthus op Urk. Ondanks dat deze tekst op zijn hart werd gebonden, miste hij de volle overtuiging en koos een heel ander beroep: politieagent. Hoe kijkt De Jong terug op zijn beroepskeuze en waarom besloot hij om alsnog predikant te worden? CIP.nl zocht hem op in het kerkgebouw van zijn nieuwe gemeente.

De in Dokkum opgegroeide De Jong was voor hetzelfde geld in een compleet andere omgeving grootgebracht: “In 1979 werd ik geboren in de hoofdstad van Libanon: Beiroet. Dat land werd toentertijd verscheurd door een verschrikkelijke burgeroorlog die van 1975 tot 1990 duurde. Toen ik drie weken oud was, werd ik geadopteerd door twee Friese ouders en ben door hen van jongs af aan grootgebracht met de Bijbel. Ik zie hier Gods hand in; Hij heeft al vroeg in mijn leven ingegrepen door me op een plek te brengen waar ik het Evangelie te horen kreeg.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Prachtig verhaal met grote herkenning. Als oud rechercheur mocht ik jarenlang (en nog) spreken in verschillende denominaties als leken predikant en vroeger als evangelist via een zender. Mensen die in de cel terecht kwamen, waar ik ze sprak, waren verwonderd dat ze met U en respectvol werden aangesproken. Voor hetzelfde geld had ik op hun plaats gezeten i.p.v andersom toch? Mooi verhaal van Ds. de Jong.
W
Mooi getuigenis, hoe meneer De Jong ziet dat God zijn eigenlijk Vader is en dat Hij daardoor rust heeft en niet zijn eigen vader en moeder hoeft te zoeken.

Succes en Godszegen in Urk. Wil Overbeeke
Handelingen 1: 8 was in 1956 mijn belijdenistekst. Tot en met vandaag zeggen sommigen tegen mij, dat ik een "uitgesproken mening" heb. Het klopt dat alles wat ik doe en zeg gebaseerd is op:

"Gij zult kracht ontvangen, wanneer de heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde." Het waren Jezus' laatste woorden op deze aarde. Ik wijk daar geen millimeter van af, wat heb ik meer nodig? Bovendien is ELKE christen daartoe beroepen!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events