bert jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 januari 2020 door Patrick Simons

"Het bestaan van Jezus is waarschijnlijker dan dat van Alexander de Grote"

In het christelijk geloof draait alles om Jezus. Miljoenen mensen over de hele wereld geloven in Hem als Zoon van God. Anderen zien Hem meer als een bijzondere man of profeet. Weer anderen beweren zelfs dat Jezus nooit bestaan heeft. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe denken wetenschappers hierover? Dat was het onderwerp in de Ongelooflijke Podcast die eind december werd uitgezonden. Presentator David Boogerd praat met Bert Jan Lietaert Peerbolte en Stefan Paas over de historische Jezus.

Bert Jan Lietaert Peerbolte is hoogleraar Nieuwe Testament en vice-decaan van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hem wordt de vraag gesteld hoe hij tegen het al dan niet bestaan van een historische Jezus aankijkt. “Ik kijk daar primair als historicus naar”, vertelt hij. “Mijn antwoord is dan dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Hij niet bestaan heeft. We hebben alle reden om aan te nemen dat Jezus daadwerkelijk een mens van vlees en bloed geweest is en geleefd heeft. Er wordt wel eens gespeculeerd dat Hij niet bestaan heeft, dat Hij gestenigd is of dat Hij vrouw en kinderen kreeg en naar India verhuisde. Er wordt van alles en nog wat over Jezus geschreven. Er wordt de meest baarlijke onzin over Jezus geschreven Om het even heel kil en klinisch te benaderen: er is geen enkele reden om aan zijn historiciteit te twijfelen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Jezus moet je niet gaan bewijzen maar door het geloof zal Hij zichzelf aan ons openbaren. Een beter bewijs is er niet.
H
Hoe is dat met het bestaan van Mohammed ?

Als Jezus NIET zou hebben bestaan op deze aarde, zou Hij NIET onze Verlosser hebben kunnen zijn. Dus is het absoluut zeker dat Hij WEL hier op aarde heeft geleefd en Zijn leven heeft gegeven voor ons, en is opgestaan uit de dood.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!