baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 januari 2020 door Patrick Simons

De kerk zit vol met cultuurchristenen

Sinds de opkomst van Thierry Baudet in het politieke spectrum van Nederland is het cultuurchristendom plotseling weer populair. Waar decennialange secularisatie er eerst voor zorgde dat heel veel mensen niets meer met het christendom te maken wilden hebben, is het ‘op rechts’ ineens weer hip om cultuurchristen te zijn: veel sympathie voor de historie, cultuur, normen en waarden van het christendom, maar zonder geloof in Jezus Christus als Zoon van God.

Sommige christenen zijn uiterst kritisch op dat cultuurchristendom. En terecht. Maar misschien vergeten we de balk in onze eigen ogen. Ik denk namelijk dat onze kerken vol zitten met cultuurchristenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Duidelijk verwoord. We kunnen niet in ieders hart kijken. Het is aan God. Ik zou zeggen volg Jezus. Dan kom je nooit bedrogen uit.
S
Mooi geschreven dank en ik kies ook voor het laatste! Broederlijke groet
CITAAT UIT HET ARTIKEL VAN PATRICK SIMONS: ...... veel sympathie voor de historie, cultuur, normen en waarden van het christendom, maar zonder geloof in Jezus Christus als Zoon van God.Een gebouw zonder fundament stort in elkaar, vroeg of laat. Als soms historische christenen dit ook lezen: zet je zelf stop en laat God dat fundament in jou bewerken. Dat doet Hij als jij niks meer doet. Alleen: "Dank je wel."zeggen
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events