Maarten Dees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Patrick Simons

Open Doors-directeur Maarten Dees over nieuwe Ranglijst: "Islam in Sub Sahara Afrika en delen van Azië grote veroorzaker christenvervolging"

Open Doors bracht vandaag de nieuwe Ranglijst Christenvervolging naar buiten. In de top tien zijn weinig verschuivingen waar te nemen. Wel valt op dat het geweld tegen christen in Afrika steeds meer toeneemt. Radicale Islam lijkt daar een belangrijke rol in te spelen. CIP.nl sprak met Maarten Dees, directeur van Open Doors, over de nieuwe lijst, de rol van de islam en wat dit betekent voor Europa: “De winst van de verdrukking is dat er wereldwijd heel veel mensen tot geloof komen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ranglijst Christenvervolging 2020
- Ranglijst Christenvervolging 2020: Christenen in Afrika steeds vaker vogelvrij
- Ranglijst Christenvervolging 2020: minder christenen gedood, meer aanvallen op kerken
Meer over Ranglijst Christenvervolging 2020 »

Reacties

J
Veel zegen gewenst, Open Doors! Deze ranglijst zegt mij opnieuw: wij, westerse christenen, moeten van harte bidden, meeleven en financiële hulp bieden aan onze vervolgde broers en zussen. Wij zijn allen leden van de wereldwijde kerk! We kunnen veel van vervolgde christenen leren, persoonlijk, maar ook in geestelijk veranderend Europa. Ook hier kan geloofsvervolging komen. Prachtig en belangrijk dat we voor elkaar kunnen bidden!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen