Gert-Jan Roest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan leerde om Jezus’ boodschap anders te presenteren: "God zorgde ervoor dat ik mijn geloof niet verloor"

“In Amsterdam heb ik geleerd om het geloof veel minder te presenteren vanuit de trits ‘ellende, verlossing en dankbaarheid’. Ik leerde luisteren om te kunnen leren van mijn gesprekken met niet-christenen.” Aan het woord is Gert-Jan Roest. Tot twee jaar geleden was hij jarenlang in Amsterdam actief als evangelist. Zijn boeken Hoopvol leven en Open leven maken duidelijk hoe je op een andere manier Jezus’ boodschap kunt vertellen.

Gert-Jan begon in 2002 samen met Siebrand Wierda en anderen met gemeentestichting in Amsterdam. “Ik ben veel in gesprek geweest met niet-christenen (agnosten, atheïsten, humanisten, nieuwe spirituelen, etc.)”, maakt hij duidelijk. “Mijn insteek was dat ik probeerde diep naar mensen te luisteren en van hen te leren. Parallel aan mijn praktische werk deed ik een promotieonderzoek naar de relatie tussen het evangelie en de westerse cultuur. Het intensieve luisteren (praktisch en theoretisch) was best wel spannend. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat ik mijn geloof zou verliezen. Maar ik leerde toen dat ik niet hoefde te proberen mijn eigen geloof te behouden, maar dat ik het mocht verliezen ter wille van Jezus en het evangelie van het koninkrijk (vgl. Marcus 8:35), dan zou God ervoor zorgen dat ik mijn geloof niet verloor. Dat heb ik in de praktijk ook zo ervaren. Steeds als ik dacht (of denk) dat ik mijn geloof kwijtraak, komt het als een geschenk weer naar me toe.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
En toch mis ik een beetje het vijfde verhaal van "ellende, verlossing en dankbaarheid". Of zoals ik pas ergens las van iemand die niet gelovig was: "iedereen worstelt zich door het leven". Maar misschien zit dat ook wel in het eerste verhaal.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!