Improvisator
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 januari 2020 door Patrick Goede

Mark Hage leerde improviseren door zijn werk in de kerk stil te leggen: "Wat ik heb ontdekt is te groot om in de kerk verborgen te houden"

"Evangelisatie kan vaak honderdduizend keer creatiever. Wat ik heb ontdekt is te groot om in de kerk verborgen te houden", vertelt Mark Hage. In zijn boek Spelenderwijs quote hij Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.” Mark Hage was tien jaar werkzaam in de Amsterdamse kerk Vineyard en werd zes jaar geleden gegrepen door de kracht van improvisatie. “We komen constant in situaties die nieuw zijn. Mensen zijn gemaakt om te improviseren.”

“Ik heb tien jaar lang in een kerk in Amsterdam gewerkt. Daar vroegen veel mensen hoe ze hun situaties moesten uitleven. Improvisatietheater is een prachtige manier om situaties en conflicten uit het het dagelijks leven beter te begrijpen. Het gesprek dat we nu hebben, improviseren we ook op een bepaalde manier. Het is niet zomaar aanrommelen. Daar denken mensen vaak aan bij improvisatie. Het is juist intentioneel in het hier en nu bezig zijn.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'Spelenderwijs'

Reacties

H
Hier word ik heel enthousiast van!! :D

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!