Jasek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 januari 2020 door Patrick Goede

Petr Jasek werd opgesloten met IS-terroristen: "Door een droom bereidde God mij voor op dit doemscenario"

“Ik had geen matras en lag dagenlang in mijn cel op de koude grond. Ik bad en hoopte op een deken”, zegt Petr Jasek, die als directeur Afrika voor de stichting Voice of Martyrs naar Sudan ging en ruim een jaar vast kwam te zitten. Voice of Martyrs is een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. Jasek sprak met CIP.nl toen hij in Nederland was op uitnodiging van SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) voor de presentatie van zijn boek: 'In handen van IS'.

Wanneer Petr eind 2015 Sudan wil verlaten wordt hij vastgezet vanwege ‘spionage’. Maar in werkelijkheid gaat het om zijn bezoeken aan vervolgde christenen in het land. Jasek vertelt: "De veiligheidsdiensten van Sudan wisten mijn laptop met foto’s van een student die zwaar gemarteld was vanwege zijn geloof op het vliegveld in beslag te nemen en te hacken. Ik had zoveel voorzorgsmaatregelen genomen. Ik had de foto’s echt verwijderd maar het geheugenkaartje had ik ook nog moeten wissen. Met een speciaal programma kun je namelijk voorkomen dat gewiste foto’s van een geheugenkaart niet meer teruggehaald kunnen worden.” 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'In handen van IS' met het verhaal van Petr Jasek

Reacties

T
Ze vroegen mij of er nog nieuws was. De terroristische aanslagen in Een indrukwekkend verhaal. Parijs hadden net plaatsgevonden in november 2015, dus ik bracht hen daarvan op de hoogte. De blijdschap die toen onder hen uitbrak kwam erg hard binnen. Helaas dat velen niet willen inzien hoezeer molims geestelijk gevormd zijn door de islam.
W
Die blijdschap is veelzeggend onder die moslims, ze vereren de dood. Maar is dit wat jij uit dit verhaal haalt? De kern van de boodschap ligt in mijn ogen ergens anders. Namelijk dat God altijd en overal, dwars door ellende en martelingen heen met ons meegaat. Dat wij eigenlijk in ons comfortabele leventje God vergeten en denken dat God ieder obstakel voor ons verwijderd en Hij ons een rijkelui leventje geeft.
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events