Bentley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2020 door Patrick Goede

Omstreden evangelist Todd Bentley opnieuw onder vuur: predikanten willen dat hij zijn bediening neerlegt

Een groep Amerikaanse predikanten deed onderzoek naar de handel en wandel van evangelist Todd Bentley en kwam afgelopen week tot het oordeel dat Bentley zijn bediening neer moet leggen en er niet geschikt voor is. "We zien geen tekenen van echt en blijvend berouw. Hij zou nooit meer zijn eigen bediening moeten leiden", aldus het panel, volgens Relevant Magazine.

Todd Bentley kreeg internationale aandacht in 2008 met zijn Fresh Fire Ministries. Wat begon als een conferentie van een paar dagen in Lakeland, Florida, mondde uit in een maandenlange beweging die volgens de Nederlandse organisatie Touch Reach and Impact the Nations (TRIN) "de meest pure vorm van opwekking" betrof. Deze bijeenkomsten hielden echter abrupt op toen bleek dat Todd Bentley met huwelijksproblemen kampte. Hij scheidde uiteindelijk van zijn vrouw en bleek "een ongezonde relatie" met een van zijn vrouwelijke stafleden te hebben op "emotioneel niveau". Het bestuur van Fresh Fire Ministries onthief hem daarop van zijn functie als leider van de bediening.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Ik weet het, het is makkelijk schieten op aangeschoten wild. Hoewel ik geloof dat er vergeving is voor alle zonden behalve ongeloof, denk ik toch dat het radicaal verkeerd is dat mensen als Bentley op de bestuurdersstoel willen blijven zitten. Zelfs na blijk te hebben gegeven van herhaald machtsmisbruik. We hebben het eerder gezien bij andere zgn.'Bekende Voorgangers' ook hier in Nederland. Het gevolg van een ongezonde machtspositie die niet Bijbels is. De gemeente is geen bedrijf!
B
God vergeeft iedere zonde als er sprake is van oprecht berouw. Maar hier is meer aan de hand, namelijk misleiding van christenen. Todd is namelijk een dominionist die de gevaarlijke “kingdom now” dwaling aanhangt. Daar komt bij dat bekende apostelen en profeten bij de inzegening van zijn bediening een berg hoogdravende dingen hebben geprofeteerd waarvan er niet één is uitgekomen. Todd profeteerde zelf dat deze "opwekking" zou doorgaan tot de wederkomst van Jezus. Maar het was snel afgelopen nadat zijn wangedrag aan het licht kwam..
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events