Ds. W. P. Emaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Emaus zag hoe zijn vrouw stierf: "Preken over de Heere Jezus heb ik als genezend ervaren"

“De ambulancebroeders hebben mijn vrouw een kwartier lang gereanimeerd. Mijn zoon en ik hebben haar met eigen ogen zien sterven.” De wereld van ds. W. P. Emaus stond vanaf januari 2016 volkomen stil. Met eigen ogen zag hij hoe in zijn pastorie zijn vrouw Grietje onwel werd en overleed. Er braken eenzame momenten aan waarbij hij de Psalmen als steunpunt heeft ervaren. CIP.nl sprak de hervormde predikant in zijn huidige woonplaats Urk. "Preken over de Heere Jezus heb ik als genezend ervaren."

Ds. Emaus maakt duidelijk dat Grietje al in 2014, zo’n anderhalf jaar voor haar overlijden, steeds vaker te maken kreeg met fysieke klachten. “Het begon met longproblemen. Daarnaast had ze last van bronchitis en ademhalingsmoeilijkheden. In november 2015 werd een aanhangsel aan haar been operatief verwijderd (dit belemmerde in het lopen). De operatie is goed verlopen, maar er werd na de ingreep helaas geen antibiotica gegeven. Er bleef hoogst waarschijnlijk een klein bloedpropje zitten. Op de bewuste 19e januari 2016 werd zij onaangenaam verrast door een longembolie. De meest logische medische verklaring hiervoor is dat dat bloedpropje in haar lichaam op reis is gegaan. Helaas kent een longembolie in de meeste gevallen een fatale afloop.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

j
Bedankt voor het delen van uw ervaringen. Ook ik zie mijn tweede huwelijk als een genadegave.
Ik ben blij voor een stuk hervonden levensgeluk voor deze predikant, maar het verdriet mij dat mensen moeite hebben met het ontvangen van zekerheid voor hun eeuwig leven. Wat een worsteling was het voor mijn opa op zijn sterfbed en niet te weten of hij mocht ingaan. Primair is "Geloof in Christus" de sleutel tot Zijn hemelse woning. Onze daden kunnen ons niet redden, want zonder geloof is het onmogelijk om de Heere welgevallig te zijn. Het geloof is onze behoudenis.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.