matthijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 januari 2020 door Matthijs Vlaardingerbroek

Wij hebben de homoseksuele christen tot zondebok in kerkelijk Nederland gemaakt

Een aantal weken geleden heb ik een artikel geschreven over de nacht dat ik ontdekte dat ik eigenaar bleek te zijn van een hele kudde zondebokken in mijn leven. Mensen die mij over de afgelopen veertig jaar gekwetst hebben en die ik tot dan toe nooit vergeven had. Al die jaren hadden ze in de wildernis van mijn leven als zondebok met hun schuld rondgestruind. In mijn vorige artikel beschreef ik (op prikkelende wijze) hoe je niet alleen op individueel vlak, maar ook als collectief je eigen zondebokken er op na kunt houden. In dit artikel wil ik hier wat grondiger en minder prikkelend op in gaan.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs Vlaardingerbroek
- Matthijs over een valkuil waar iedere christen intrapt
- Gezocht: danspartner voor God
- Het Oude Testament in de vorm van een dans
- Jezus heeft een stel vreemde danspartners
Meer over Matthijs Vlaardingerbroek »

Reacties

A
Matthijs: wat wil je nou eigenlijk? Dat we homoseksuele relaties binnen de kerk als normaal gaan beschouwen? Natuurlijk zijn we mensen met ieder onze eigen zwakheid. Daarin sta ik gewoon naast ieder mens met welke geaardheid dan ook. Maar als ik aan het Woord van God ongehoorzaam ben, hoezeer ik dat Woord ook geloof, dan zal datzelfde Woord mij oordelen en de straf geven die daarbij hoort.

Geheel zoals Jezus zelf gesproken heeft.

K
Waarom is een homoseksuele relatie (als in 2 mannen of vrouwen die achter 1 voordeur wonen) zondig? Volgens mij staat die toch echt nergens in de bijbel. En waarom is deze ene zonde (voor zover het een zonde is) dusdanig erger dan alle andere zonden? En waarom gooien wij met stenen? Omdat we zelf zonder zonden zijn?
Toon meer antwoorden (13)
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen