Steef de Bruijn en John Lapré
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Vorig jaar ontplofte Nederland vanwege de Nashvilleverklaring - dit ging eraan vooraf

Een jaar geleden vuurde seculier Nederland massaal pijlen af op meer dan 200 christenen. Deze ‘Nashvillechristenen’ ondertekenden een verklaring om duidelijk te maken wat de Bijbel in hun ogen zegt over huwelijk en seksualiteit. Met name de passages over homoseksualiteit zorgden voor ophef in ons land. De Nashvilleverklaring is onder miljoenen Nederlanders een begrip geworden. CIP.nl schrijft een reconstructie over het ontstaan en de nasleep van de Nashvilleverklaring. In deel 1 van de reconstructie maken we duidelijk wat hieraan voorafging.

Het ‘Nashvilleballetje’ werd aan het rollen gebracht door een ‘anti-homoflyer’ die als een zogenaamde bijsluiter in maart 2018 in het Reformatorisch Dagblad verscheen. De flyer was afkomstig van de stichting Civitas Christiana en de campagnegroep Gezin in Gevaar, onderdeel van Civitas Christiana. Op die flyer waren twee zoenende mannen te zien met een groot, rood kruis eroverheen. Deze advertentiecampagne was een reactie op de Suitsupply-campagne met zoenende mannen. Op vijfduizend plaatsen in Nederland werden posters met zoenende mannen opgehangen. Dit stuitte Civitas Christiana tegen de borst, waarna de anti-homoflyer werd ontworpen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reconstructie Nashvilleverklaring
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
- Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring
- Vorig jaar brak een mediastorm los vanwege de Nashvilleverklaring: dit waren de hoofdrolspelers
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Reacties

A
Wanneer homo oriëntatie zonde wordt genoemd zit de Christen fout. Wanneer seksueel contact ontstaat tussen mensen/ Christenen van hetzelfde geslacht al of niet in een relatie van liefde en trouw, dan noemt de Bijbel dat dit zonde; het gaat om de praktijk.

Als getrouwde stellen vreemd gaan is dit een zonde in Gods ogen. Als er seksueel contact is, wanneer seksueel contact is buiten het raamwerk van het huwelijk noemt de Bijbel dit zonde. Een homohuwelijk is op geen enkele wijze een afspiegeling van een Bijbels huwelijk. Li
R
Uw mening is niet gebaseerd op de Bijbel maar op een eigen cultuur die op de Bijbel wordt geprojecteerd. Omdat u het altijd zo gehoord heeft lijkt het vanzelfsprekend.

In de Bijbel wordt de samenstelling nèrgens genormeerd (dwz, er staat nergens: een huwelijk moet altijd bestaan uit... Of mag nooit bestaan uit.De enige norm is de norm van de huwelijkse trouw. Want die weerspiegelt Gods trouw. Al het andere leidt de aandacht van Gods trouw af, en houdt mensen weg bij Gods trouw. Dat is menselijke religie.
Wereldwijd gaat het bij het LHBTenz-activisme om een 'moderne' rebellie tegen God, welke al bezig was in mijn jeugd, toen men met de Kinsey-rapporten (die vlak na WO II werden uitgebracht) bezig was. Gezien de opmerkingen van Paulus speelde dezelfde rebellie al in zijn tijd in het Romeinse Rijk. Aangezien we ergens moeten beginnen met geschiedschrijving, is een nabeschouwing van de recente ophef in ons land wenselijk en illustratief voor hoe die dingen gaan. Dit belooft een interessante serie artikelen te worden.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen