Ds. J. R. van Vugt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 december 2019 door Jeffrey Schipper

Amsterdamse dominees willen meer BibleBelt-christenen in de stad: Roept ds. Van Vugt kerkleden op om te verhuizen?

Gaat ds. J. R. van Vugt aanstaande zondag kerkleden oproepen om naar de grote stad te verhuizen? Als het aan een groep Amsterdamse dominees ligt wel. Onlangs maakten zij een statement tegen samenklonteren op de BibleBelt. Met ds. Van Vugt spreken we in de CIP Podcast over hun oproep aan christenen in de BibleBelt.

“God roept voor zijn missie altijd weer mensen om hun vertrouwde omgeving te verlaten en daarvoor zo nodig offers te brengen”, aldus predikant Marinus de Jong onlangs in diverse media. Samen met andere dominees uit Amsterdam verspreidde hij een oproep, gericht aan christenen in de BibleBelt: ‘Kom naar de stad!’ Het valt hen op “dat jonge kerkleden die wel in de grote stad zijn gaan wonen ook weer naar de Biblebelt trekken omdat ze meerdere kinderen hebben gekregen en voor veel minder geld een groter huis in Veenendaal”.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Zuid Nederland heeft een bruisende levendige cultuur met sterk economische bindingen voor mensen uit de gehele wereld. De tijd dat de pastoor en de dokter de levens van mensen teveel beïnvloedden door een verkeerd soort macht, ligt ver achter ons. Als westerling hier 40 jaar geleden een Evangelische gemeente mogen bouwen tezamen met anderen en dat was Gods werk. Mensenwerk alleen had niets uitgericht in de cultuur van toen. Daarom geloof ik dat God je roept!!! en je dat weet diep van binnen!!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.