frits boekhoff
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 december 2019 door Patrick Simons

Frits Boekhoff hekelt politieke correctheid in de kerk: "We zijn met elkaar een toneelstukje aan het opvoeren"

Frits Boekhoff ziet steeds meer politieke correctheid om zich heen. Niet alleen maar in de politiek, maar ook in de kerk. Het was voor de directeur van Het Zoeklicht reden om er twee artikelen over te schrijven. CIP.nl stelde hem naar aanleiding van dit onderwerp enkele vragen. “Het verbaast me dat we in kerkelijk Nederland Gods Woord niet meer serieus nemen en onze agenda laten beheersen door wat er in de wereld gebeurt.”

Politieke correctheid komt volgens Boekhoff veelvuldig in kerken voor. Maar wat is het nu eigenlijk precies? “Het is de mensen naar de mond praten in de kring waar jij verkeert. Dat zie je dus overal. Dat kan aan de behoudende kant zijn, maar ook aan de vrijzinnige kant. Je hoort bij een bepaalde bloedgroep en binnen die bloedgroep gelden er bepaalde do’s en dont’s. Als het gaat om liederen, hoe je met de Bijbel omgaat en bijvoorbeeld kleding. Iedere kerk heeft een eigen cultuur en de neiging bestaat dat je jezelf daaraan gaat aanpassen. Zelfs als er andere argumenten zijn, gebruik je die niet omdat het onwelgevallig zou kunnen zijn binnen de stroming waarin je jezelf bevindt. Overigens is dat niets nieuws. Ook de Farizeeën waren het soms met Jezus eens maar zeiden dat niet omdat ze bang waren dat ze uit de synagoge geworpen zouden worden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie

Reacties

Dit is mij uit het hart gegrepen. Boekhoff vergeet althans in dit fragment nog te vermelden hoe groot de kracht van de “politieke correctheid” ook tegen predikanten werkt. Losmaking op grond van een verschil van mening over het evangelie is daardoor aan de orde van de dag. Er wordt druk gezet om “de gemeente met een goed gevoel op zondag de wereld in te sturen.”
D
Zo herkenbaar precies verwoord zoals ik t ook ervaar ...als je echt wil leven naar Gods woord ben je wettisch want er word gezegd dit is niet meer van nu bij een heleboel dingen uit t oude testament Jezus zelf was Joods en zei er gaat geen punt of komma vd wet af ...alleen de huidige christenen verheffen zich daarboven ...een heleboel is totaal niet bijbels en God is gisteren vandaag en tot in eeuwigeid dezelfde en Zijn woord ook is van kaft tot kaft Gods woord.Mooi geschreven frits en bovenal een waar stukje.
K
Als Jezus zegt dat er geen punt of komma van de wet gaat, dan zegt Jezus dat wij door de wet nooit zalig zullen kunnen worden. Wij worden zalig door ons geloof in Jezus die voor ons de wet heeft vervuld.Dat de bijbel van kaft tot kaft Gods woord is, is een enorme dooddoener. Iedereen interpreteert het op zijn eigen manier. En niemand volledig letterlijk. Tenminste, ik ken niemand die zijn ogen uitgestoken heeft, omdat hij dingen zag die hem verleidde tot het doen van zonden.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.