samuel lee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

18 december 2019 door Patrick Simons

Theoloog des Vaderlands Samuel Lee: "Ik ben nu dominee van de kerk die ik vroeger in brand wilde steken"

Een bijzondere uitzending van ‘De Ongelooflijke Podcast’ waarin de oude én de nieuwe Theoloog des Vaderlands te gast waren: Samuel Lee en Stefan Paas. Vooral het verhaal van Lee maakt behoorlijk veel indruk. Lee: "Mijn vrouw was iedere dag en iedere avond met de kerk bezig. Ik dacht op een gegeven moment: weet je wat, ik ga die kerk in de brand steken. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Want jaren later ben ik zelf de dominee geworden van die kerk."

Samuel Lee vertelt verrast te zijn dat hij Theoloog des Vaderlands werd. “Ik had zeker niet verwacht dat een migrant het zou worden.” Hij vertelt dat hij vroeger soms last had van trots. “Ik diende vooral de Afrikaanse community. Dat zijn meestal Nigerianen en Ghanezen. Er was een periode dat ik ze diende vanuit een soort Messias-gevoel. Ik was de afgestuurde en hoogopgeleide man uit Leiden en ging die mensen dienen. Ik had een trots binnen in me. Op een gegeven moment kreeg ik een openbaring, toen brak die trots in mij. Ik voelde me schijnheilig. Je hebt iemand lief, maar die liefde is niet echt. Dat is meer om jezelf lekker te laten voelen. Toen ik brak, dacht ik: Samuel is schijnheilig. Ik begon met de voeten te wassen van vooral Afrikaanse broeders. Dat deed mij heel veel, maar hun ook. Nu ben ik Theoloog des Vaderlands en ga ik binnenkort weer voeten wassen. Dat is goed voor mij.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Wat een prachtige getuigenis !
R
Gaaf dat deze man (migrant, niet-christelijke achtergrond, persoonlijk geloof) gekozen is als theoloog des vaderlands. Ik vond Stefan Paas trouwens ook heel goed hoor.

Mooi interview met hen beiden op de ongelooflijke podcast.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.