Elly
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 december 2019 door Patrick Simons

Elly Zuiderveld vertelt hoe Jezus haar leven veranderde: "Daarvoor maakten we mensen blij met een dode mus"

Na maar liefst vijftig jaar optreden is het voor Elly en Rikkert mooi geweest. Naar aanleiding van het naderende afscheid, komt Elly Zuiderveld uitgebreid aan het woord in de meest recente uitzending van het EO-programma De Verwondering. Er volgt een bijzonder openhartig gesprek. “De diepe boodschap? Dat zit in genade. Dat er iemand is die zegt: 'Ik ken je en Ik heb je lief, hoe je ook bent.' Dat is een schat.”

In al die jaren zijn er natuurlijk ook dieptepunten geweest. In het begin van hun carrière als zangduo waren de twee bijvoorbeeld helemaal niet gelovig. Elly vertelt over het moment waarop ze besloot dat het genoeg was geweest. “We waren aan het zingen en ineens dacht ik: we maken de mensen blij met een dode mus. Ik voelde dat gewoon zo. Er zaten allemaal jongelui om ons heen met lege blikken of ze waren stoned. Ik dacht: wat hebben we ze eigenlijk te bieden? We zongen liedjes als ‘alles is één’ en ‘alles is vrij’, maar daar zat helemaal geen diepe laag onder. Ik ging staan en besloot dat we ermee stopten. 'We maken jullie blij met een leugen, met een dode mus. Ik kan het niet meer, sorry'.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier de hele uitzending

Reacties

Y
Hoorde jullie voor het eerst op Noorderhaven in Denhelder , het raakte . God ging aan de gang , op mijn 27 ste ( 1977) ging ik op mijn kniën .Mijn bekering was een feit , Maskers af !

De kauwgomballenboom hij blijft leuk ! Jullie hebben gezaaid ......
G
Bedankt Elly. Jullie verspreiden veel zegen en blijven altijd bij ons door jullie liederen.
Jullie gaven zoveel ruimte aan de blijdschap en kleurenrijkdom van het Koninkrijk! Daar gaan jullie vast nog veel eenvoudige harten mee verwarmen.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!