Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 december 2019 door Matthijn Doekes

Waarom ik van kleins af aan een hekel aan Kerst heb

Een grote groep mensen voelt zich eenzaam of gewoon rot met Kerst. Het is een open deur die ik intrap, maar helaas wel de waarheid. Ik hoor zelf ook bij die groep.

Van kleins af aan heb ik een hekel aan Kerst. Je moest immers de hele tijd thuis zijn (of waar je dan ook met Kerst was), je vriendjes waren ook allemaal onbereikbaar en op tv was er niets anders te vinden dan kerstfilms en aanverwante programma’s. Conclusie: je moest jezelf vermaken, twee dagen lang, met niemand anders dan je gezinsleden. En dat kon ik niet. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Mooi, die in het stukje subtiel opgemerkte quote...En ik zag dat Kerst helemaal niet een Bijbels feest is..unquote. De hele kerstviering is in zowel traditionele- als evangelische- en pinksterkerken een grote poppenkast geworden waar men elkaar probeert te vermaken. De Zoon Jezus, op wiens schouders de heerschappij rust, is niet dat babietje gebleven. Hij is volwassen geworden en is de grote Koning. Zolang we blijven stilstaan bij de kribbe/bak houd ik mijn hart vast voor 'de kerk'. Kerst...Kollossenzen 2:23?
A
Respect voor jouw openheid... Ik ken wel meer mensen die liefst een "winterslaap" zouden houden, tijdens deze dagen. Oog en oor hebben voor mensen om eens heen, is noodzakelijk om hier en daar wat verlichting aan te brengen... nu en t hele jaar. Gezegende dagen toegewenst!
J
Gelukkig ben ik niet de enige die een winterslaap zou willen houden met de feestdagen! Ben ook met die dagen niet alleen, maar ik vindt het jammer dat het veelal een verplicht nummer is, de bedoeling en inhoud van de geboorte van de Heere verliezen we vaak uit het oog!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!