Shalash
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 december 2019 door Patrick Goede

Saleem Shalash is een christelijke Arabier in Israël: "Zijn we vergeten wat Gods plan is voor het Joodse volk?"

Saleem Shalash verloor zijn goede vriendin bij een tragisch auto ongeluk. Temidden van dat ongeluk hoorde Shalash een stem van God. De Arabische voorganger was onlangs op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland.

“Terwijl ik bij het ongeluk was, kwamen er temidden van alle rumoer, rook en chaos, allerlei vragen in mij op. ‘Is er leven na de dood, en als ik vandaag dood ga, waar ga ik dan heen?’ Op dat moment hoorde ik een stem spreken, op dezelfde manier waarop ik iemand hoor praten die tegenover mij staat. De stem zei: ‘Saleem er is vandaag iemand overleden en er is iemand geboren.' Daar stond ik dan, midden op straat, bij dat verschrikkelijke ongeluk. Maar ik wist helemaal niet wat dat was: opnieuw geboren worden."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bezoek de website van Christenen voor Israël

Reacties

Mooi om te horen, dat er Arabieren zijn die de gangbare vooroordelen en veroordelingen tov Israël negeren en zien én benoemen de keerzijde van het verhaal.

Moedig én nodig.
Al Gods beloften zijn alleen in Jezus Christus realiteit, ja en amen (2 Kor. 1:20). Hij is de kern van de bijbelse boodschap. Hij is de enige Naam onder de hemel door Wie wij behouden kunnen worden (Hand. 4:12).

Jezus kwam op aarde voor ALLE mensen (Joh. 3:16) uit alle volkeren. Maar God vraagt wel geloof in Hem.

< "Toen openbaarde de Heilige Geest zeven verschillende zonden die de oudste zoon beging, en dat die symbool staan voor de kerk van vandaag de dag. > De dominee vergist zich, deze zonden staan symbool voor het Talmoedische Judaïsme van vandaag de dag. De jongste zoon staat juist symbool voor de Christenen uit de heidenen. Gods plan met ALLE volken INCLUSIEF de Joden, is dat een gelovig RESTANT daaruit zal ingaan in Zijn Koninkrijk, pas in dat Koninkrijk zullen Joden hun speciale priesterfunctie voor e HELE mensheid krijgen.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.