moskee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 december 2019 door Elihu van Groeneveld

De islam als wake-up call voor een permanent Advent

Dat de apostel Johannes over profetische gaven beschikt, is algemeen bekend. Het Bijbelboek Openbaring getuigt ervan. Johannes mag zien hoe God in hemel en op aarde alles in gereedheid brengt voor de komst van de Mensenzoon. Tot twee keer toe zelfs. Kerst en Wederkomst zijn herkenbare referentiepunten in de afrollende verzegelde boekrol in handen van Jezus.

Minder bekend is, dat Johannes in zijn andere Bijbelpublicaties zijn profetische kennis en kunde niet onder stoelen of banken steekt. Hij laat zien dat het Kerstfeest meer is dan romantiek. Advent is oppassen geblazen! Wie blijft hangen in de vredige goedheid rond de Kerstdagen, ziet voorbij aan het Bijbelse gegeven dat God van ons een permanente goedheid vordert. Geen Advent met een beperkte houdbaarheid van enkele weken, maar een Advent van onbepaalde duur. Gelijktijdig met de komst van Christus duikt ook Zijn tegenstander op: “de Antichrist”. Johannes waarschuwt de kerk van alle tijden en plaatsen meerdere keren voor die gevaarlijke opponent. Hij definieert het gevaar! Wie de Antichrist simpelweg afdoet als de duivel, onderschat deze hemelse alarmering. Je mist dan een belangrijke parameter van de tweede Adventstijd, de Wederkomst.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Amen, islam is satan, afgoderij, dus anti-Christ, niet alleen tegen, maar meer misleidend, leugenachtig, copiërend op ziels, psychologisch naar mensen.

We bidden voor de overheid, die geestelijk dwaalt.

WORDT WAKKER, ARP, en CHU luister naar de Heilige Geest, (Joh. 14-16)

Shalom

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events