Ds. J. M. D. de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 december 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. De Heer houdt evangelische beweging een spiegel voor: "Ook Paulus uitte zijn onvrede in scherpe brieven"

“Hoe vaak hoor je een Psalm tijdens de EO-jongerendag of een boetepsalm tijdens een evangelische kerkdienst? Dat wat God aan ons gegeven heeft, verdwijnt steeds meer”, aldus een bezorgde ds. J. M. D. de Heer. In zijn nieuwe uitgave ‘Opwekkingsmuziek’ houdt hij de evangelische beweging een spiegel voor. In dit laatste deel van deze drieluik bespreken we met hem de entertainmentcultuur binnen de evangelische beweging en de vraag of hij wil werken aan eenheid tussen evangelische en reformatorische christenen.

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken uitspraken van ds. De Heer over opwekkingsmuziek in de CIP Podcast. Beluister dit fragment vanaf minuut 27.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Eerlijk gezegd word ik verdrietig als ik het stuk lees en net zo verdrietig van veel van de reacties. Wat jammer dat wij christenen zoveel vinden van andere christenen. En wat jammer dat wij onze strijd zo graag in de aardse gewesten strijden. Gods wijsheid is veelkleurig, aanzienlijk groter dan wij als mensen ooit zullen kunnen vatten. Wat zou het mooi zijn als we met elkaar zouden praten en niet tegen elkaar...als we samen steeds meer van Gods wijsheid zouden begrijpen. Gods zegen toegewenst broeders en zusters, ieder in zijn "klein hoekje".
M
Zelf kom ik ook uit een reformatorische hoek. Het is zo gemakkelijk om vanuit die kant te schieten op de evangelische bewegingen. Hoeveel (onherstelbare) schade heeft juist de reformatorische kant van de kerk niet uitgericht? Daar hoor ik Ds. de Heer niet over. En dat maakt me verdrietig en boos. Het altijd maar de maat nemen van anderen. laat Ds. de Heer zich druk maken over de mensen in zijn eigen gemeente die jaren voorgehouden is dat 'het' niet voor hen is. Mijn moeder worstelt al 89 jaar met dat gegeven. Wat is er erger?
W
Marco, ik kom uit dezelfde hoek en ik kan het alleen maar 100% met je eens zijn.

Op zich maakt ds. de Heer een aantal punten die op zich waar zijn, maar het zou zijn pleidooi veel en veel krachtiger maken als dat gepaard ging met een stuk zelfreflectie.

En dat wordt -opnieuw en voor de zoveelste keer- helaas node gemist.

Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (24)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events