dennis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 februari 2020 door Patrick Simons

Dennis was satanist: "Heel mijn leven vocht ik tegen de Schepper van hemel en aarde"

Dennis Crosby groeide op met ouders en grootouders die preekten in pinksterkerken. De Bijbel speelde een centrale rol in zijn leven, maar toch geloofde hij daar niet in. Hij ging namelijk ook naar een openbare school en koos voor de wetenschappelijke benadering van het leven die daar werd uitgelegd. Later kwam hij in aanraking met drugs en werd hij zelfs satanist. Zijn leven bevond zich in een neerwaartse spiraal totdat het op een bijzonder indrukwekkende wijze veranderde omdat God ingreep. Hij vertelt zijn verhaal tegenover CIP.nl.

Het was in de jaren zestig dat Dennis besloot om niet meer in de Bijbel te geloven “Ik geloofde in evolutie. Ik geloofde dat alles wat gebeurde toeval was, zonder een doel. Ik was een jaar of twaalf. Naast school hield ik mezelf vooral bezig met het lezen van science fiction en met het luisteren naar The Beatles. Zo ging dat een poosje door en ik werd er volledig door in beslag genomen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik was bang dat het kindje op mijn ex zou gaan lijken"
- Silvia werd misbruikt en mishandeld door migrant die ze in haar huis opving: "Ik was echt doodsbang"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gelukkig zijn er vele verhalen van deze strekking. Sommige christenen zijn wel eens boos omdat ze nooit iets merken van Gods aanwezigheid in hun leven terwijl ze wel geloven. Ze hebben nooit een krachtdadige bekering gehad of een hemels licht gezien. Toch herken ik het verhaal van Dennis vanwege een turbulente en ingrijpende gebeurtenis in mijn eigen leven. Deze ervaringen zijn reëel en berusten meeste tijd niet op fantasie. Ik denk dat Gods ingrijpen in ons leven niet standaard is. God is soeverein. Een mooi verhaal over Dennis.
A
Wat een getuigenis, bij God zijn alle dingen mogelijk. En wat een liefde heeft Hij ook al zetten we ons nog zo tegen Hem af
H
Wat gaaf Dennis. Wat een getuigenis. Gewoon heerlijk om te lezen. Feest in de hemel. De Vader wachtte al die tijd op je.